Inauguració del Punt d'Informació Europe Direct a Barcelona

query_builder   15 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Inauguració del Punt d'Informació Europe Direct a Barcelona

Dilluns, 18 de maig, a les 12.00h a l'Edifici del Rellotge de l'Escola Industrial
Resoldre qüestions generals sobre la Unió Europea (UE) i les seves institucions, assessorar en temes com la recerca de feina a Europa o les possibilitats de formació i donar accés a un bon nombre de publicacions sobre les institucions europees i el seu funcionament. Aquestes són algunes de les possibilitats que qualsevol ciutadà es trobarà al nou punt d’informació Europe Direct de Barcelona.
 
La Diputació de Barcelona, a través de la Direcció de Relacions Internacionals i en col·laboració amb la Secretaria per a la UE de la Generalitat de Catalunya, va ser seleccionada per la Comissió Europea com a Punt d’Informació Europeu en la Convocatòria de Propostes Europe Direct 2009-2012. Així, la Diputació comptarà amb un Centre d’Informació cofinançat per la Comissió Europea que tindrà com a principal objectiu informar i implicar els ciutadans en el debat europeu, promovent la ciutadania europea activa i contribuint al desenvolupament d’un espai públic europeu.
 
L’acte d’inauguració tindrà lloc a la sala de reunions de la planta baixa de l’edifici del Rellotge (c/ Urgell 187) de Barcelona. Intervindran Agustí Fernández de Losada, director de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona; Anna Terrón, secretària per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya i Manel Camós, delegat de la Comissió Europea.
 
En el marc de l’acte també està prevista la presentació del llibre ‘Parlar amb la Unió Europea de tu a tu’, a càrrec de la seva autora, Carme Colomina, periodista i membre del Team Europe.
 
Europe Direct és una xarxa d'informació que la Comissió Europea va posar en marxa l'any 2005 i que té com a principal objectiu acostar la UE als ciutadans i fer que tinguin accés a la informació allà on es trobin. A tota la UE, la xarxa compta amb 500 centres, repartits als 27 Estats membres. A diferència d'altres xarxes de la Comissió Europea que s'adrecen a públics específics (empreses, consumidors, estudiants, etc.), aquesta va dirigida a tots els ciutadans.

12:00|.Edifici del Rellotge (c. Urgell, 187)|Barcelona (El Barcelonès)

La secretària per a la Unió Europea (UE) i delegada del Govern davant la UE, Anna Terrón, presidirà la inauguració del punt d’informació Europe Direct de Barcelona. També hi intervindran el director de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Agustí Fernández de Losada, i el delegat de la Comissió Europea, Manel Camós.