El president inaugurarà dilluns una planta innovadora en el tractament de residus, a Granollers

query_builder   15 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El president inaugurarà dilluns una planta innovadora en el tractament de residus, a Granollers

 
·        La instal·lació tractarà residus orgànics de recollida selectiva, és a dir, restes de menjar i restes vegetals, per obtenir adob i energia elèctrica
 
El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inaugurarà dilluns, 18 de maig, una innovadora planta de tractament de residus situada al municipi de Granollers. L’acte tindrà lloc a les deu del matí i hi assistiran també i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Joan Seguer i el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós.
               
Aquesta instal·lació realitza el procés de compostatge consistent a transformar les restes de menjar i restes vegetals que arriben a la planta en adob (compost) de primera qualitat. La planta incorpora, a més, una important novetat: aprofita el biogàs procedent de la maduració de les restes de menjar i restes vegetals per obtenir energia elèctrica, un cop aquest ha passat pels motors de cogeneració. La instal·lació té, a més, un paper preponderant donat que a partir de gener de 2010 tots els municipis de Catalunya han de recollir selectivament les restes de menjar i restes vegetals, tal i com estableix la legislació catalana.
 
Gestió sostenible i eficient
 
La infraestructura, titularitat del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, donarà sortida als residus orgànics de recollida selectiva generats per tots els municipis del Vallès Oriental i el Maresme, que compartiran infraestructures de tractament de residus, garantint així una gestió sostenible i eficient.
 
L’acte d’inauguració d’aquesta infraestructura és una mostra de la tasca que porta a terme la Generalitat, a través del Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Agència de Residus de Catalunya, per tal de disposar d’un model de gestió de residus sostenible, modern i innovador.
 
A l’acte també hi assistirà el president delegat de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Barón i la directora de l’Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, entre d’altres personalitats.
 
Un cop acabada la visita per les instal·lacions, hi haurà parlaments del president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental; el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, l’alcalde de Granollers; i del president de la Generalitat.

10:00|.Camí Ral, s/n. Granollers. |Granollers (El Vallès Oriental)

Inauguració de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental