Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Marina Bonastra Pluvins

query_builder   30 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Marina Bonastra Pluvins

L'acte de lliurament se celebrarà dissabte, 2 de maig, a la sala d'actes de l'ajuntament de Llardecans
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega, lliurarà el proper dissabte, 2 de maig, la Medalla Centenària a la Sra. Marina Bonastra i Pluvins. L’acte tindrà lloc a les 19.00 hores a la sala d’actes de l’ajuntament de Llardecans.
 
L’homenatjada va néixer a Llardecans, ara fa 100 anys. L’any 39 es va exiliar a França amb el seu fill de 7 anys, per buscar el seu espòs; després de passar dos anys en un camp de refugiats a Argelès, es va reunir amb el seu marit i van anar a viure a Bourges. Van tenir dos fills (un noi i una noia) que viuen a França. La darrera etapa de la seva vida Marina Bonastre l’ha volgut passar al poble que la va veure néixer i on se li retrà l’homenatge.  Viu a casa d’uns nebots i, tot i els 100 anys, encara es val força per ella mateixa.
 
Juntament amb els familiars de Marina Bonastre, també participaran a l’homenatge, l’alcalde de Llardecans, Josep M. Pardells, i regidors de l’Ajuntament.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.
 

19:00|.Ajuntament (pl. dels arbres, 1)|Llardecans (El Segrià)

El director dels serveis territorials del Departament d'Acció Social a Lleida, Carles Vega, lliurarà la medalla centenària a la Sra. Marina Bonastre que enguany celebra el seu 100 aniversari. L'alcalde de l'ajuntament, Josep M. Pardells, també participarà en l'homenatge, així com altres membres del consistori.