Demà, divendres, el president de la Generalitat inaugurarà el I Simposi d'Història sobre Josep Tarradellas

query_builder   29 novembre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

Demà, divendres, el president de la Generalitat inaugurarà el I Simposi d'Història sobre Josep Tarradellas

També es reunirà amb el pare abat de Poblet i visitarà les obres que s'estan fent a l'Hostatgeria del Monestir
El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà demà divendres, 30 de novembre, la sessió inaugural del I Simposi d'Història sobre Josep Tarradellas, que se celebrarà al Monestir de Poblet. L'acte d'inauguració tindrà lloc a les 10 del matí, a les instal·lacions de l'Arxiu.

A la inauguració intervindran el pare abat i president del Patronat de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, Josep Alegre, i Josep Maria Bricall, com a membre del Patronat de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià. Clourà l'acte el president de la Generalitat, amb la seva intervenció.

Amb motiu del 30è aniversari del retorn del que fou president de la Generalitat, Josep Tarradellas, i del restabliment de la Generalitat, i amb la finalitat d'estudiar la seva dilatada trajectòria, l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià organitza el seu primer simposi d'història contemporània, que comptarà amb 60 inscrits.

Visita d'obres a l'Hostatgeria del Monestir i reunió amb l'abat de Poblet

En acabat, al voltant de les 11 del matí, el president català, acompanyat de l'abat; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, i l'alcalde de Vimbodí, Lluís Grau, farà una visita de les obres que s'estan fent a l'edifici de l'Hostatgeria de Poblet per oferir una oferta permanent d'allotjament i serveis.

L'Hostatgeria es troba ubicada a la plaça del monestir i amb la reforma integral que s'hi està fent disposarà de 42 habitacions d'ús individual i dobles, servei de restauració amb cuina pròpia, sales de reunions i sala de conferències. Les obres que s'hi estan fent responen a criteris de modernitat que conjuguen amb el caràcter de simplicitat i robustesa de l'obra medieval cistercenca.

El Govern català ha aprovat una subvenció especial de 494.000 euros que servirà per finançar la cuina i el mobiliari de l'Hostatgeria. S'espera que aquestes instal·lacions es puguin obrir el mes de març vinent.

Tot seguit, el cap de l'executiu català mantindrà una breu trobada amb el pare abat, al locutori del Monestir.

Nota: la reunió del president i l'abat serà a porta tancada, però a l'inici es podran prendre imatges.

Recordatori

Tema: Visita del president a Poblet Dia: Demà, divendres, 30 de novembre

Acte: Inauguració del I Simposi d'Història sobre Josep Tarradellas Hora: 10.00 hores Lloc: Instal·lacions de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià

Acte: Visita a les obres de l'Hostatgeria Hora: 11.00 hores aprox Lloc: Hostatgeria del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

Acte: Reunió del president Montilla amb el pare abat Hora: 11.30 hores aprox Lloc: Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

10:00|.Monestir de Poblet. Instal·lacions de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià|Vimbodí (La Conca de Barberà)

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà la sessió inaugural del primer Simposi d'Història sobre Josep Tarradellas. A la inauguració intervindran el pare abat i president del Patronat de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, Josep Alegre, i el membre del citat patronat, Josep Maria Bricall. Hi haurà una intervenció del president que clourà l'acte. Posteriorment, el cap del Govern farà una visita d'obres a l'Hostatgeria del Monestir i es reunirà amb l'abat de Poblet. Nota: La reunió amb el pare abat serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l'inici.