Educació i la regió italiana del Piamont col·laboraran per a promoure la FP

query_builder   25 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Educació i la regió italiana del Piamont col·laboraran per a promoure la FP

· A través d'un conveni de col·laboració el Departament d'Educació i la Regione Piemonti fomentaran la mobilitat d'alumnat i professorat de Formació Professional
El Departament d’Educació i la regió italiana del Piamont signaran un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure diverses iniciatives en el camp de la Formació Professional. L’acord es concreta en un seguit d’activitats adreçades tant a l’alumnat com al professorat d’FP i suposa una contribució al desenvolupament de les dues regions europees.
 
La cooperació té com a eix més destacat el foment de la mobilitat. El conveni promou la cooperació entre les entitats i els centres de formació de tal manera que l’alumnat català pugui fer estades formatives en els centres piamontesos i a l’inrevés. Les diferents activitats previstes en el conveni són jornades de treball, seminaris, estades formatives i elaboració d’itineraris formatius.
 
D’aquesta manera, s’aconseguirà l’intercanvi d’experiències, es promourà l’aprenentatge de llengües, de la cultura italiana i es fomentarà l’autonomia personal dels joves que hi participin.
 
D’altra banda, el professorat també hi tindrà un paper destacat, ja que podrà participar en les activitats previstes en el conveni com ara estades didàctiques i formatives en centres de la regió italiana.
 
Per tal de fer un seguiment d’aquest conveni, que tindrà una durada inicial de 3 anys, es constituirà una comissió de seguiment que vetllarà pel correcte funcionament de tot el procés. Aquesta comissió mixta estarà integrada per representants de les dues parts.

18:00|.Cosmocaixa (c. Isaac Newton, 26)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, i l'assessora de la Formació Professional a la regió italiana del Piamont signaran un conveni per a col·laborar en la promoció d'aquests estudis.