Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Francisca López García

query_builder   27 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Francisca López García

L'acte de lliurament se celebrarà demà a la Residència Nostrallar dels Pallaresos
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a Tarragona, Jordi Tous, lliurarà demà la Medalla Centenària a Francisca López García. L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores a la Residència Nostrellar als Pallaresos i comptarà també amb l’assistència de l’alcaldessa dels Pallaresos, Anna M. Ramos, i altres representants de l’Ajuntament, així com personal de la Residència, familiars i amics de l’homenatjada.                                                   
                                                                                           
Francisca López va néixer a Àguilas (Múrcia) el 16 de maig de 1909. En casar-se, va anar a viure a Melilla, d’on era el seu marit. Va tenir tres fills i quan va esclatar la guerra civil vivia amb el seu marit a Tarragona, d’on ja no se’n va moure més. Va quedar vídua amb 53 anys i, per tirar endavant la família, va treballar durant uns anys en una fàbrica tèxtil. Des de febrer de 2005 s’està a la Residència Nostrallar.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional hi poden accedir totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.
 
 

11:00|.Residència Nostrallar (Camí dels Plans, s/n)|Pallaresos (El Tarragonès)

El director dels serveis territorials del Departament d'Acció Social a Tarragona, Jordi Tous, lliurarà la medalla centenària a Francisca López Garcia, nascuda el 16 de maig de 1909.