Acció Social posa en marxa el primer centre d'acollida per a menors tutelats a les Terres de l'Ebre

query_builder   28 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social posa en marxa el primer centre d'acollida per a menors tutelats a les Terres de l'Ebre

Aquest divendres 29 de maig el centre d'Amposta celebrarà una jornada de portes obertes per apropar-lo a les entitats que treballen amb l'infància, veïns i veïnes i totes les persones interessades
El director general de la Infància i l’Adolescència, Xavier Soley i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania de les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, participaran aquest divendres en la jornada de portes obertes del centre d’acollida Terres de l’Ebre a Amposta.
 
El nou centre d’acolliment disposarà de 20 places per a menors de 0 a 18 anys i estarà gestionat per l’entitat d’iniciativa social Suara, amb una àmplia experiència en l’àmbit d’atenció a la infància i l’adolescència. El servei disposarà d’una plantilla de 20 treballadors, que inclourà educadors, un treballador social, un psicòleg i un pedagog, a més de personal de servei. 
 
L’obertura del centra serà progressiva i començarà a acollir infants a partir del 8 de juny amb 10 places en funcionament en un primer moment, fins arribar a completar les 20 places a la tardor. Alguns dels menors acollits seran del Centre de la Mercè de Tarragona, depenent de les circumstàncies i característiques de l’infant.
 
El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha invertit 300.000 euros en les obres per adaptar l’edifici de l’antiga clínica a les necessitats d’un centre d’acolliment. D’altra banda, el Departament també ha acordat destinar 1,2 milions d’euros al manteniment del servei.   
Els centres d’acolliment formen part de la xarxa de recursos residencials de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Secretaria d’Infància i Adolescència, juntament amb el centres residencials d’acció educativa, els centres de primera acollida i els pisos assistits.
Es tracta d’un servei residencial d’estada limitada per fer l’observació, el diagnòstic, la guarda i l’educació en casos d’atenció immediata i transitòria de situacions d’urgència que afecten a menors en alt risc social. Un cop fet l’estudi, l’equip proposa la mesura de protecció més adient: retorn a la família biològica, acolliment familiar simple o preadoptiu, o acolliment en un centre residencial de llarga durada.
 
Segons paraules del Director dels Serveis Territorials, Adam Tomàs, “aquest és un dels projectes més importants d’aquest Departament al nostre territori. Les Terres de l’Ebre era l’única demarcació territorial que no comptava amb aquest recurs, per això ha estat una prioritat del Departament d’Acció Social i Ciutadania.
 
A aquesta jornada de portes obertes, es preveu l’assistència de diverses autoritats locals, veïns i veïnes i el personal dels diversos equips d’atenció a la infància, dels serveis socials i de diverses entitats del sector.

13:00|.Centre d'Acollida (av. Catalunya, 17)|Amposta (El Montsià)

El director general de la Infància i l’Adolescència, Xavier Soley, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania de les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, participaran en la jornada de portes obertes del centre d’acollida Terres de l’Ebre a Amposta.