Acció Social i Ciutadania lliura a Olot la Medalla Centenària a Maria Àngels Busquets

query_builder   8 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social i Ciutadania lliura a Olot la Medalla Centenària a Maria Àngels Busquets

El director dels serveis territorials del Departament a Girona, Josep Viñas, en farà el lliurament a la residència de gent gran Santa Maria del Tura d'Olot
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a Girona, Josep Viñas, lliurarà demà dissabte la Medalla Centenària a Maria Àngels Busquets i Ferran. L’acte es farà a les 11.00 hores a la residència de gent gran Santa Maria del Tura a Olot.
 
L’homenatjada va néixer el 6 de maig de 1909, a Olot. De petita, la família es va traslladar a Girona per motius laborals del pare. Fins ben acabada la guerra, no va tornar a Olot on, l’any 1942, es va casar amb el farmacèutic de la ciutat i va tenir una filla, que li ha donat, de moment, 5 néts i 8 besnéts. De jove li agradava pintar quadres, sobre tot paisatges i bodegons, però ho va deixar per ajudar el marit en la farmàcia, que també era drogueria. Creient i practicant, dedicà moltes hores a fer de catequista i, amb aquest esperit, fins als 98 anys va peregrinar molts cops a Lourdes..
 
La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

11:00|.Residència Santa Maria del Tura (c. Bisbe Guillamet, 5)|Olot (La Garrotxa)

El director dels serveis territorials del Departament d'Acció Social a Girona, Josep Viñas, lliurarà la medalla centenària a Maria Angels Busquets, nascuda a Olot el 6 de maig de 1909.