Gemma Amat, directora d'Artesania de Catalunya clausura el cicle "Oficis Singulars" al Centre Cultural Blanquerna

query_builder   12 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Gemma Amat, directora d'Artesania de Catalunya clausura el cicle "Oficis Singulars" al Centre Cultural Blanquerna

Durant un mes aquest cicle ha mostrat la tradició artesanal catalana i l'esperit innovador dels seus dissenyadors
El Centre Cultural Blanquerna i Artesania de Catalunya, que pertany al departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, clausuraran, dilluns 15 de juny, a les 19:30 hores, el cicle "Oficis Singulars de Catalunya".
Clouran aquest cicle de conferències Gemma Puig, Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya i Gemma Amat, directora d'Artesania de Catalunya, l'organisme de la Generalitat de Catalunya que acredita, informa i promou l'autenticitat de l'activitat artesana catalana.
El cicle "Oficis Singulars de Catalunya", així com les activitats paral·leles que comporta, s'engloben dins del projecte "Escaparate de Cataluña", que, amb una periodicitat trimestral, es duu a terme al Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44) amb l'objectiu de difondre a Madrid la cultura, la realitat social i diversos sectors econòmics catalans.
"Oficis Singulars de Catalunya" es va inaugurar el 18 de maig i han participat els directors dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitats i Empresa de Lleida, Vidal Vidal; de Terres de l'Ebre, Josep Monclús; de Tarragona, Àngel Xifré; de Girona, David Mascort, i de Catalunya Central, Josep Ma Palau.
És un projecte que reivindica la identitat d'alguns oficis ancestrals i uns productes únics. Vol impulsar l'artesania pròpia de certes zones del territori català, incorporant un disseny contemporani a les tècniques artesanes tradicionals. Així doncs, els objectius fonamentals d'aquest cicle que té lloc al Centre Cultural Blanquerna són: la difusió de l'artesania contemporània catalana i la promoció dels objectes resultants de la col·laboració entre artesans i dissenyadors.
En aquest sentit el projecte "Oficis Singulars" ja compta amb 8 experiències: l'artesania amb Pauma de les Terres de l'Ebre, els productes d'alabastre de Sarral, la ceràmica de La Bisbal, la fusta cremada de Sant Hilari Sacalm, la Sal de Cardona, la ceràmica negra de Quart i de Verdú, la llana d'ovella xisqueta i la cistelleria d'avellaner del Pallars Sobirà.
En el marc del projecte "Escaparate de Cataluña", s'exposa, a les vitrines del Centre Cultural Blanquerna, una mostra dels diferents projectes d'Oficis Singulars que s'han impulsat arreu del territori català. A més, el Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat)compta també amb un punt de comercialització on els visitants poden adquirir aquests productes.
"OFICIS SINGULARS DE CATALUNYA"
Catalunya presenta una àmplia varietat de sòls i climes, a més de les múltiples aportacions culturals fetes al llarg dels segles, la tradició dels seus artesans i l'esperit innovador dels seus dissenyadors.
Oficis Singulars és un projecte que reconeix la identitat d'alguns oficis i productes únics que estan vinculats a la població o la demarcació dels quals són originals. Aquests Oficis estan vinculats al territori, el procediment i el producte, i depenen del medi geogràfic en què es realitza l'extracció de la matèria primera, la transformació i l'elaboració del producte final.
Actualment es reconeixen els següents Oficis Singulars: Pauma de Terres de l'Ebre, Alabastre de Sarral, Ceràmica de La Bisbal, Sal de Cardona, Fusta cremada de Sant Hilari Sacalm, Ceràmica negra de Quart i de Verdú, Punta d'Arenys (Ret-fi) i de l'Arboç (punta arbocenca), Llana de l'ovella xisqueta de la Vall d'Àssua, la cistelleria d'avellaner del Pallars i el cuir d'Igualada i Vic.

19:30|.Centre Cultural Blanquerna (c. Alcalá, 44)| (Comunitat de Madrid)

La directora d'Artesania de Catalunya, Gemma Amat, clausurarà el cicle "Oficis Singulars" al Centre Cultural Blanquerna.