L'Institut Català de les Dones presenta un llibre amb recomanacions per a un l'habitatge no androcèntric ni jeràrquic

query_builder   15 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones presenta un llibre amb recomanacions per a un l'habitatge no androcèntric ni jeràrquic

L'arquitecta Zaida Muxí recomana que els espais on es fan feines domèstiques siguin oberts, per permetre la visibilitat i el repartiment d'aquestes tasques
La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, presenta el llibre Recomanacions per a un habitatge no jeràrquic ni androcèntric, editat per l’ICD i realitzat per l’arquitecta Zaida Muxí.
 
L’espai de l’habitatge no és neutre. La seva estructura condiciona les relacions de les persones que l’habiten i, a més, és el primer i principal lloc de socialització. Conèixer aquesta realitat permet qüestionar estructures basades en antics models de relació i plantejar noves estratègies de distribució de l’habitatge més adptades a l’actual tipus de vida de les dones i els homes.
 
La publicació ofereix una sèrie de recomanacions perquè el disseny dels habitatges faciliti la corresponsabilitat de les tasques domèstiques i tingui en compte els canvis socials que s’han produït en els darrers anys en el sí del nucli familiar. Una de les recomanacions generals és que els espais on es fan feines domèstiques siguin oberts. Per exemple, una cuina oberta facilita que es comparteixi la feina que es fa en aquest espai.
 
L’acte comptarà amb la participació de de Carme Trilla, secretària d’Habitatge del departament de Medi Ambient i Habitatge. Zaida Muxí és doctora en arquitectura, està especialitzada en urbanisme, ciutat i habitatge des de la perspectiva de gènere i imparteix classes a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

18:30|.Institut Català de les Dones (pl. Pere Coromines, 1)|Barcelona (El Barcelonès)

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, presentarà la publicació "Recomanacions per a un habitatge no jeràrquic ni androcèntric". També hi participarà la secretària d'Habitatge, Carme Trilla.