Es presenta a Tarragona el llibre i el documental "No diguis blat...La memòria del món rural"

query_builder   15 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Es presenta a Tarragona el llibre i el documental "No diguis blat...La memòria del món rural"

La Fundació del Món Rural (FMR) presenta demà, 16 de juny el llibre i el documental "No diguis blat... La memòria del món rural" que ha impulsat com a projecte de recuperació de la memòria històrica d'aquest àmbit
La presentació anirà a càrrec del delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, del director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura ,Alimentació i Acció Rural, Xavier Vicens i del director de la FMR, Francesc Cribillers i comptarà a més, amb la presència dels autors i dels protagonistes del llibre i del documental.
“No diguis blat... La memòria del món rural” és un llibre i documental impulsat per la FMR per a la recuperació de la memòria històrica d’aquest àmbit. Els dos formats recorren la història del món rural des dels anys trenta del segle passat fins a l’actualitat a partir de l’experiència vital de testimonis que han viscut tot aquest període. El projecte neix amb dos objectius, ruralitzar la memòria històrica i fer un reconeixement del paper de la gent gran en la configuració de la identitat col·lectiva.

El llibre i el DVD s’han elaborat amb l’assessorament del servei d’Història, Documentació i Patrimoni de la Universitat de Lleida i a partir de les històries personals de quinze ancians que han viscut tot el període que descriu el llibre i l’audiovisual. Ambdós documents aborden temes com la II República, la Guerra Civil i la Postguerra. Els anys cinquanta que inicien la primera obertura, els seixanta i setanta i l’èxode rural. Finalment, fa una mirada l al període des dels anys vuitanta fins l’actualitat amb la Política Agrària Comuna i les polítiques de desenvolupament rural com a punt de referència, amb una aportació de tres joves sobre quina és la seva perspectiva de futur del sector primari.

18:30|.Delegació del Govern a Tarragona (c. Sant Francesc, 3)|Tarragona (El Tarragonès)

El delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, presentarà el llibre i el documental “No diguis blat... La memòria del món rural”,  que la Fundació del Món Rural ha impulsat com a projecte de recuperació de la memòria històrica d’aquest àmbit.