El Parlament aprova demà la primera llei de l'Estat destinada a la dignificació, senyalització i exhumació de fosses

query_builder   16 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El Parlament aprova demà la primera llei de l'Estat destinada a la dignificació, senyalització i exhumació de fosses

Demà, 17 de juny, al voltant de les 11.30h
El Parlament de Catalunya aprovarà demà, al voltant de les 11.30h del matí, la Llei de Fosses, una llei pionera a tot l’Estat que reconeix el dret dels familiars de desapareguts a reclamar la dignificació, senyalització o exhumació d’una fossa. El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura,  intervindrà a l’inici del debat (10 h).
 
Un cop aprovada la llei, el conseller i una quarantena de representants d’ entitats i associacions que han treballat per recuperar la memòria històrica al nostre país i evitar que les fosses caiguin en l’oblit, es faran una fotografia a les escales del Parlament. Hi estaran representades entitats com ara l’As. per a la recuperació de la Memòria Històrica; l’As. de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona; l’Amical de Mauthaussen; l’Associació d’expresos polítics...etc.
 

10:00|.Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella, s/n)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, intervindrà a l'inici del debat sobre la Llei de Fosses. La votació es preveu a les 11.30 hores.