El president inaugurarà demà, divendres, la 2na fase de l'ICIQ, un centre de recerca capdavanter on col·laboren activament administració i empresa

query_builder   18 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El president inaugurarà demà, divendres, la 2na fase de l'ICIQ, un centre de recerca capdavanter on col·laboren activament administració i empresa


·L'Institut Català d'Investigacions Químiques (ICIQ) és un centre de referència en l'Espai Europeu de Recerca i compta amb una plantilla de 200 treballadors
· Un total de 16 ME s'han invertit en aquest nou edifici, que incrementarà el nombre de laboratoris ja existents al complex i que funcionen des del 2003.
El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà demà, divendres, a dos quarts de dotze del migdia, la segona fase de l'Institut Català d'Investigacions Qímiques (ICIQ), un centre de recerca capdavanter en el sector de la indústria química i farmacèutica a nivell europeu.
El nou edifici demà permetrà un increment de 12 laboratoris de recerca, 2 de suport i 2 laboratoris d'instrumentació respecte als ja existents en aquest equipament, i que funcionen des de l'any 2003. L'ICIQ és un centre de referència a l'Espai Europeu de Recerca, que aposta per una política de col·laboració activa amb la indústria, impulsant la posada en marxa de projectes de recerca conjunts i, també, promovent la transferència de resultats a la indústria.
Durant l'acte inaugural, el cap de l'Executiu català té previst precisament visitar dues d'aquestes unitats mixtes ICIQ/empresa ja instal·lades en el nou complex, concretament la plataforma tecnològica Crysforma i la Unitat Mixta Esteve-ICIQ. El president català també farà un recorregut per altres instal·lacions del nou edifici.
Un cop finalitzada la visita de la nova obra, tindran lloc els discursos inaugurals, a l'Auditori del nou edifici. Hi intervindran el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa i president de l'ICIQ, Josep Huguet; el director d'aquest Centre, Miquel A. Pericàs; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. El president Montilla clourà l'acte amb un parlament.
4.800 metres més de superfície i 16 ME d'inversió
L'edifici que s'inaugurarà demà compta amb 4.800 metres quadrats de superfície, distribuïts en tres plantes. La nova construcció permetrà ubicar de forma més adient els grups de treball d'orientació computacional, que passaran ara a ocupar tota la planta baixa de les noves instal·lacions. Els nous laboratoris de recerca de la segona fase es dedicaran als dos principals objectius estratègics de l'ICIQ. Per una banda, la primera planta forma part del Parc Científic i Tecnològic de Tarragona (PCTT) i es destinarà a ubicar un viver d'empreses i unitats mixtes ICIQ/empresa. I per l'altra, a la segona planta s'allotjaran els grups de recerca del Programa d'Investigadors en Fase de Consolidació (Tenure Track).
La segona fase de l'ICIQ ha suposat una inversió de 16ME, procedents dels Fons Feder (7 milions); dels ajuts de Parcs Científics del Ministeri (3 milions) i de la Generalitat (6 milions). Amb aquesta ampliació, l'ICIQ compta ara amb una plantilla de 200 persones, entre investigadors, tècnics i administradors.
La fase I de l'ICIQ, que va ser inaugurada l'any 2003, disposa de 15 laboratoris de recerca; 4 de suport i 2 d'instrumentalització, tots ells a càrrec de personal altament especialitzat, i orienten la seva recerca cap a problemes químics rellevants des dels punts de vista científic i industrial, tenint en compte les implicacions socials i ambientals de la química i la seva indústria.
Nota: Els mitjans que vulguin cobrir informativament aquest acte caldran que s'acreditin prèviament davant el propi ICIQ. Cal enviar un correu electrònic a l'adreça agoenaga@ICIQ.es, indicant nom i cognoms, DNI, i mitjà pel qual es treballa.
Recordatori
Tema: Inauguració de la segona fase de l'Institut Català d'Investigacions Químiques
Dia: Demà, divendres, 19 de juny
Hora: 11.30 hores.
Lloc:Seu de l'ICIQ. Avinguda dels Països Catalans, 16. Tarragona (Tarragonès)

11:30|.Seu de l'ICIQ. Av. dels Països Catalans, 16. Tarragona |Tarragona (El Tarragonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà demà, divendres, a dos quarts de dotze del migdia, la segona fase de l'Institut Català d'Investigacions Qímiques (ICIQ), un centre de recerca capdavanter en el sector de la indústria química i farmacèutica a nivell europeu. Durant l'acte inaugural, el cap de l'Executiu català té previst precisament visitar dues d'aquestes unitats mixtes ICIQ/empresa ja instal·lades en el nou complex, concretament la plataforma tecnològica Crysforma i la Unitat Mixta Esteve-ICIQ. El president català també farà un recorregut per altres instal·lacions del nou edifici.