El Patronat Catalunya Món i la London School of Economics and Political Science signen un acord de col·laboració

query_builder   29 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El Patronat Catalunya Món i la London School of Economics and Political Science signen un acord de col·laboració

El vicepresident del Govern presidirà la signatura que té per objectiu crear l'Observatori Catalunya Món
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, presidirà el proper dimarts, dia 2 de juny a les 13.00 hores, l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre el Patronat Catalunya Món i la London School of Economics and Political Science (LSE), que té per objectiu crear l’Observatori Catalunya Món. La signatura anirà a càrrec de la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació i secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, i del director de la LSE, Howard Davies.
 
L’Observatori Catalunya Món estarà dirigit per l’historiador Paul Preston i començarà a funcionar a partir de l’any acadèmic 2009-2010. Aquest nou observatori té per finalitat donar a conèixer Catalunya en l’esfera internacional i augmentar la presència directa del país l’exterior. Aquesta actuació s’emmarca dins l’objectiu que té el Patronat de contribuir a la internacionalització de la societat civil catalana, és a dir, exportar, posicionar i visualitzar internacionalment Catalunya. Amb la col·laboració de les entitats signatàries, l’Observatori Catalunya Món promourà l’organització de conferències, jornades i sessions de treball, formació, recerca i publicacions de treballs i estudis d’interès per a Catalunya.
 
En aquesta iniciativa també hi participen Mediaproducción S.L., Abertis Infraestructuras S.A., Foment del Treball Nacional, la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Societat Barcelonesa d'Amics del País i la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, que signaran convenis bilaterals amb Enterprise LSE Ltd, entitat subsidiària de la London School of Economics and Political Science.
 
Amb la creació de l’Observatori Catalunya Món a la London School of Economics and Political Science s’inicia el camí per a la creació de centres catalans a les universitats més prestigioses del món, que tinguin continuïtat en el temps i es converteixin en plataformes de difusió de la realitat catalana a l’exterior i en canals de transmissió dels actius del país.

13:00|.Cercle d'Economia (c.Provença, 298)|Barcelona (El Barcelonès)

Signatura de l’acord de col·laboració entre el Patornat Catalunya Món i la London School of Economics and Political Science