Titular Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Ana Maria Albesa Prades

query_builder   2 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Titular Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Ana Maria Albesa Prades

L'acte de lliurament tindrà lloc aquesta tarda a Roquetes on l'homenatjada hi passa temporades
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, lliurarà aquesta tarda la Medalla Centenària a Ana Maria Albesa Prades. L’acte se celebrarà al domicili d’una de les seves filles a Roquetes, on hi passa temporades. En la celebració també estarà acompanyada dels familiars i amics.
 
Ana Maria Albesa va néixer a Frades (Castelló) el 25 de març de 1909. De joveneta, amb la família, va anar a viure a Els Valentins on, amb 20 anys, es va casar amb Batista Campos. Va tenir dues filles que li han donat 4 néts i 3 besnéts. Sempre va treballar en tasques agrícoles: anar a plegar olives, veremar, collir préssecs o collir bajoques, entre altres. L’any 1981 es va quedar vídua i, mentre la salut li ho va permetre, va continuar sola a Els Valentins; des de fa uns anys, però, tot i que conserva força bé les seves facultats, conviu els mesos parells amb una filla, a Roquetes; i els mesos senars amb l’altre filla, a Santa Bàrbara.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional hi poden accedir totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.
 

19:30|.c/Sant Antoni 13 |Roquetes (El Baix Ebre)

El Director dels serveis territorials del Departament d'Acció Social a Terres de l'Ebre, Àdam Tomàs, lliurarà aquesta tarda la medalla centenària a Ana Maria Albesa, nascuda el 25 de març de 1909