El conseller Llena visita Bordeus per promocionar els vins catalans

query_builder   23 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Llena visita Bordeus per promocionar els vins catalans

Unes 20 empreses catalanes tindran presència a la fira Vinexpo a través d'un estand institucional organitzat pel DAR
El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i president de Prodeca, Joan Gené, es desplaçarà a Bordeus, des d'avui i fins el 26 de juny per tal de promocionar els vins catalans al mercat francès.
Avui al vespre, el responsable del DAR assistirà a la inauguració de l'Institut de les Ciències de la Vinya i el Vi de Bordeus-Aquitània (ISVV). Aquest institut vindria a ser un IRTA especialitzat en el sector vitivinícola. D'aquesta manera, engloba les activitats de recerca, formació (sobretot universitària) i de transferència tecnològica d'aquest sector. L'ISVV està situat en el campus de l'Insitut Nacional de Recerca Agronòmica de Villanueve d'Ornon (5 Km de Bordeus), en una superfície de 11.000m2, 8.000 dels quals estan dedicats a un nou edifici que integra les activitats de formació (3.000m2) i d'investigació (4.500m2). L'institut compta amb 80 professors, 400 estudiants i 120 investigadors. Els organismes implicats en aquesta entitat són la Universitat de Bordeus, l'Institut Nacional de Recerca Agronòmica (INRA) i l'Escola Nacional d'Enginyers Agrònoms (ENITA)
Dimecres 24 de juny, el conseller Llena visitarà les empreses catalanes presents a la fira Vinexpo. L'empresa pública del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) dedicada a la promoció exterior dels productes agroalimentaris catalans, Prodeca, és qui ha organitzat la participació catalana a la fira Vinexpo, entre el 21 i el 25 de juny.
Vinexpo és un saló monogràfic bianual dedicat exclusivament al sector del vi i adreçat als professionals d'aquest àmbit, i esdevé una de les cites obligades per a les empreses vitivinícoles a Europa. Per les seves característiques, reuneix empreses productores de 40 països diferents, i més de 50.000 visitants professionals de tot el món, entre importadors, majoristes, compradors de la distribució moderna i del duty-free, restauradors, sumillers i periodistes. És per tant, un bon lloc per a la concertació de negocis i l'actualització del coneixement d'un mercat immers en un context internacional marcat per gran canvis.
Al migdia, el responsable del DAR mantindrà una trobada amb representants del govern regional d'Aquitània i de l'Associació Europea de Regions amb Productes d'Origen (AREPO). La trobada tindrà un doble objectiu: per una banda el conseller exposarà el model català en desenvolupament rural i en política de qualitat agroalimentària ja que la regió d'Aquitània té a Catalunya com a un referent a seguir en aquestes dues temàtiques.
D'altra banda, el responsable del DAR també analitzarà amb els diferents representants presents al dinar quins nous models es poden implantar per solucionar els problemes estructurals i d'internacionalització que viu el sector vitivinícola català. En el transcurs de la trobada, i aprofitant que també hi seran presents membres de l'AREPO, es tractarà sobre el El llibre Verd sobre la Qualitat dels Productes Agrícoles, presentat per la Comissió Europea i quines polítiques relacionades amb la qualitat dels productes agroalimentaris cal implantar en el futur.
L'endemà, 25 de juny, el conseller Llena visitarà el chateaux Cos Estournel de la zona de Médoc amb l'objectiu de conèixer el model de producció de vi en aquesta zona. Médoc és una de les principals zones de vi de Bordeus, juntament amb Saint Emilion, Graves i Pomerol. Els seus vins negres es caracteritzen per tenir un cos suau i un gust fort. Les principals varietats de raïm que s'utilitzen en aquesta zona són el cabernet sauvignon, el merlot i el petit verdot, tot i que amb quantitats relativament més petites també s'utilitzen les varietats de malbec i carménére en alguns chateaux.
23 de juny de 2009

21:15|.210 Chemin de Leysotte| ()

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, inicia avui un viatge oficial a Bordeus.