El president inaugurarà, aquest dijous, un centre pioner en la predicció personalitzada del càncer

query_builder   23 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El president inaugurarà, aquest dijous, un centre pioner en la predicció personalitzada del càncer

L'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada (IMPPC), situat a l'entorn del Can Ruti de Badalona, diagnostica la predisposició genètica a patir tumors
El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà, el proper dijous, 25 de juny, l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada (IMPPC), un nou centre d’investigació biomèdica, ubicat en l’entorn de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol “Can Ruti”, que és pioner al món en la predicció personalitzada del càncer, és a dir, que diagnostica la predisposició genètica que una persona té a patir algun tumor durant la seva vida.
 
El president arribarà a les 11.30 hores al centre, on farà una visita per les instal·lacions, acompanyat del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; la consellera de Salut, Marina Geli; la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel; i l’alcalde de Badalona, Jordi Serra. En acabar, s’iniciarà l’acte d’inauguració, on el director del centre, el doctor Manuel Perucho, farà una breu presentació i el president pronunciarà un parlament.
 
El projecte de l’IMPPC va començar a desenvolupar-se l’any 2006 amb la creació de la Fundació que porta el mateix nom, i es va construir el 2008. L’IMPPC se situa a prop d’altres centres de recerca de Barcelona i això facilita el moviment dels investigadors que comparteixen plataformes tecnològiques. El centre ha posat en marxa un projecte per investigar els mecanismes bàsics pel desenvolupament de tumors.
 
L’IMPPC ha estat creat pels departaments d’Innovació, Universitats i Empresa, i de Salut de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC); la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); l’Ajuntament de Badalona; l’Institut Català de la Salut (ICS); l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HUGTiP) i la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut, Germans Trias i Pujol (FIICSGTiP).

11:30|.IMPPC. Carretera de Can Ruti. Camí de les Escoles s/n. |Badalona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat dels consellers d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i de Salut, Marina Geli, inaugura l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada (IMPPC).