Dijous vinent, a Girona, roda de premsa del guanyador del XXI Premi Internacional Catalunya, el videoartista Bill Viola

query_builder   23 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Dijous vinent, a Girona, roda de premsa del guanyador del XXI Premi Internacional Catalunya, el videoartista Bill Viola

· La sessió informativa tindrà lloc a l'Ajuntament de la capital gironina, coincidint amb la presentació de l'exposició Nits fosques de l'ànima en la qual participa l'artista nord-americà
· El president delegat del Premi, Xavier Rubert de Ventós, participarà també en la conferència de premsa, on es donaran detalls d'aquest guardó que lliurarà el president Montilla el proper 30 de juny
Dijous vinent, 25 de juny, a les dotze del migdia, el guanyador de la XXI edició del Premi Internacional Catalunya, Bill Viola, oferirà una roda de premsa a l'Ajuntament de Girona, coincidint amb la presentació de l'exposició Nits Fosques de l'ànima, que inclou obres seves entre altres de diversos artistes.
A la conferència de premsa intervindran l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el president delegat del Premi Internacional Catalunya, Xavier Rubert de Ventós; la directora de Bòlit, Centre d'Art Contemporani.Girona i comissària de la mostra, Rosa Pera, i el secretari general del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Lluís Noguera, a més de Bill Viola, i els altres dos artistes de la mostra, Manuel Saiz i Toni Serra.
El nom del guanyador del Premi Internacional Catalunya d'enguany es va fer públic el passat 11 de maig en el decurs d'una roda de premsa al Palau de la Generalitat. El president de la Generalitat i president del Premi, José Montilla, lliurarà aquest guardó a Bill Viola el proper dimarts, 30 de juny, en un acte que se celebrarà a les set de la tarda, al Saló de Sant Jordi del Palau.
Bill Viola (Nova York, 1951) és un pioner del videoart, reconegut internacionalment alhora com un innovador i un clàssic. La seva obra ha estat fonamental en l'establiment del vídeo com una forma vital de l'art contemporani. Al llarg dels seus 35 anys d'activitat professional, Viola ha produït cintes de vídeo; instal·lacions arquitectòniques virtuals; sons ambientals; actuacions de música electrònica; peces de vídeo en pantalla plana i obres per ser emeses per televisió .
El Premi Internacional Catalunya és atorgat anualment pel Govern català per distingir aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. A l'edició d'enguany, s'hi van presentar 210 candidatures, provinents de 63 països, 12 de les quals van arribar a ser finalistes.
Nits Fosques de l'ànima

En el decurs de la roda de premsa, es presentarà l'exposició Nits Fosques de l'ànima, una mostra que inclou treballs de Manuel Saiz, Toni Serra i Bill Viola, i que serà inaugurada el mateix dijous, a dos quarts de vuit del vespre.
L'exposició se celebra coincidint amb el desè aniversari del Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona, organitzat per l'Auditori de la ciutat. La mostra compta amb vídeos instal·lacions dels tres artistes que reflexionen sobre la cara oculta de l'existència, els somnis i les visions entorn la vida i la mort, prenent la mística com a via d'experimentació i reflexió.

12:00|.Sala de Junta de l'Ajuntament de Girona (pl. del Vi, 1)|Girona (El Gironès)

El secretari general de Cultura, Lluís Noguera, i el president delegat del Premi Internacional Catalunya, Xavier Rubert de Ventós, participaran en la roda de premsa que el guanyador de la XXI edició del Premi, Bill Viola, oferirà a l'Ajuntament de Girona, coincidint amb la presentació de l'exposició Nits Fosques de l'ànima, que inclou obres seves entre altres de diversos artistes. A la conferència de premsa també intervindran l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans ; la directora de Bòlit, Centre d'Art Contemporani.Girona i comissària de la mostra, Rosa Pera, i els altres dos artistes de la mostra, Manuel Saiz i Toni Serra.