Més d'un miler de joves es formaran a Tarragona com a Dinamitzadors d'Esport a l'Escola 2009

query_builder   26 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Més d'un miler de joves es formaran a Tarragona com a Dinamitzadors d'Esport a l'Escola 2009

El director del Consell Català de l'Esport, Carles Macián, assistirà a la inauguració el proper dilluns 29 de juny, a partir de les 11 h. del matí, d'una nova edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d'Esport a l'Escola.
El director del Consell Català de l’Esport, Carles Macián, assistirà a la inauguració el proper dilluns 29 de juny, a partir de les 11 h. del matí, d’una nova edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, que es desenvoluparà al Complex Educatiu de Tarragona, durant les properes tres setmanes i formarà a més de 1.200 joves de tot Catalunya. L’acompanyaran el gerent del Complex Educatiu, Rafa Pérez, i un representant del Departament d’Educació.
Aquesta activitat formativa comptarà amb la presència de joves d’entre 12 i 18 anys de totes les comarques de Catalunya, procedents dels més de 400 centres educatius de secundària que participaran en el curs 2009-10 del Pla Català d’Esport a l’Escola, la majoria dels quals ja ho han fet aquest any.
El curs es divideix en dos torns, que aplegaran uns 530 joves cada un, de manera que des del dilluns 29 de juny i fins el 10 de juliol es formaran un total de 1.060 dinamitzadors/es, que són els alumnes responsables de liderar l’associació esportiva que s’ha creat a cada escola inclosa al projecte. Del 13 al 17 de juliol serà el torn pels dinamitzadors que ampliaran la seva formació amb un curs de gestió de segon nivell.
Durant les estades, els joves estaran en règim d’allotjament i pensió completa durant 5 dies i faran una formació específica de 35 hores a raó de 7 hores diàries. Les activitats del matí són teórico-pràctiques amb els continguts següents: formació en valors, introducció a la gestió i l’organització d’activitats esportives, iniciació esportiva, programació i recursos de recerca d’informació, lideratge i conducció de grups.
A la tarda, les activitats són eminentment pràctiques amb els següents blocs de continguts esportius: activitats subaqüàtiques, tennis taula, judo, orientació-BBT, shootball, korfbal, handbol, futbol flag, circuit d’activitats amb cordes, esport adaptat, material d’instal·lacions, dansa, malabars, activitats amb materials alternatius i acrosport. El bloc de continguts i el conjunt del professorat és facilitat i programat per l’Escola Catalana de l’Esport.
Pel que fa al curs de segon nivell, cal destacar que alguns dels 160 joves que hi prendran part formen part de la Jo-DiC, l’Associació de Joves Dirigents de Catalunya, que es va fundar a finals del 2007 amb la voluntat d’agrupar els dinamitzadors i fomentar tant la pràctica de l’activitat física com la formació entre els joves dirigents.
El Pla Català d’Esport a l’Escola, promogut pel Departament de la Vicepresidència, a través de la Secretaria General de l’Esport, i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, vol incrementar la participació dels infants i joves en activitats físiques i esportives en horari no lectiu en el propi centre educatiu i, alhora, emprar aquestes pràctiques per a fomentar la integració i cohesió social, l’educació i formació en valors, i l’adquisició d’hàbits saludables que evitin el sedentarisme i l’obesitat.
 

11:00|.Complex Educatiu de Tarragona (Autovia de Salou, s/n)|Tarragona (El Tarragonès)

El director del Consell Català de l'Esport, Carles Macián, assistirà a la inauguració dels cursos de dinamitzadors esportius del Pla Català d‘Esport a l’Escola