Inici de la jornada econòmica "L'Àfrica davant la crisi global actual: reflexions des de Catalunya"

query_builder   29 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Inici de la jornada econòmica "L'Àfrica davant la crisi global actual: reflexions des de Catalunya"

Organitzada pel Patronat Catalunya Món, l'Institut Catalunya Àfrica i la Cambra de Comerç de Barcelona
El proper dimarts, 30 de juny, a les 9.15 hores, tindrà lloc la inauguració de la jornada econòmica L’Àfrica davant la crisi global actual: reflexions des de Catalunya, a la seu de Llotja de Mar (Passeig Isabel II, 1, Barcelona). 
 
En la sessió inaugural d’aquesta jornada, que està organitzada pel Patronat Catalunya Món, l’Institut Catalunya Àfrica i la Cambra de Comerç de Barcelona i que compta amb la col·laboració de Casa Àfrica, Afers Exteriors i Cooperació i la Fundació CIDOB, hi participaran les personalitats següents: 
  • Roser Clavell, viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, i secretària general del Patronat Catalunya Món
  • Josep Morell, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona, Comissionat de la Presidència per a les TIC i la Societat de la Informació
  • Antonio Pérez-Portabella, president de l’Institut Catalunya Àfrica
  • Ricardo Martínez, director general de Casa Àfrica
La conferència inaugural de la jornada anirà a càrrec d’Ablassé Ouedraogo, enviat especial de la Unió Africana per al Madagascar, qui parlarà sobre Un nou pacte global per l’Àfrica.En aquesta trobada es presentarà l’Informe de l’OCDE i del Banc Africà del Desenvolupament sobre les perspectives econòmiques de l’Àfrica (African Economic Outlook 2009) per part dels autors de l’OCDE.
 
Aquesta sessió s’adreça a empresaris i professionals que segueixen la situació político-econòmica africana amb l’objectiu d’identificar els reptes i les oportunitats que l’Àfrica representa per a Catalunya.
 
L’Àfrica és avui una regió que centralitza l’actualitat de les relacions internacionals i aquesta crisi pot contribuir a dibuixar un canvi de paradigma en les relacions internacionals del segle xxi. Les entitats organitzadores volem contribuir al debat per mitjà de l’experiència d’especialistes i empresaris que coneixen de primera mà la realitat de les relacions econòmiques i socials amb aquesta àrea geogràfica.

09:15|.Llotja de Mar (Passeig Isabel II, 1)|Barcelona (El Barcelonès)

La viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació i secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, inaugurarà la jornada econòmica "L’Àfrica davant la crisi global actual: reflexions des de Catalunya".