El president visita, demà, la planta fotovoltaica de Can Estella a Sant Esteve Sesrovires

query_builder   5 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El president visita, demà, la planta fotovoltaica de Can Estella a Sant Esteve Sesrovires

És la 5a instal·lació fotovoltaica més gran de Catalunya, situada sobre la coberta d'una nau industrial i que produeix 877.000 kWh anuals, i de les primeres de titularitat totalment privada
El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà demà la nova Planta d’Energia Fotovoltaica situada en la coberta d’una nau industrial de Sant Esteve Sesrovires, la cinquena instal·lació fotovoltaica més important de Catalunya en magnitud i de les primeres amb titularitat totalment privada. La planta és propietat de la societat Can Estella S.A., una empresa privada de capital totalment català, promotora de naus industrials, i l’obra ha estat duta a terme per IPAE S.L. Enginyers-Arquitectes, una empresa familiar de Sant Just Desvern.
 
La planta fotovoltaica està instal·lada en la coberta d’una nau industrial, on està instal·lada una empresa de logística alemanya del sector de l’automòbil. Can Estella ha llogat a aquesta empresa l’ús de la coberta de la nau, que té una superfície disponible de 14.000 metres quadrats. En aquest espai s’hi han instal·lat 3.366 mòduls fotovoltaics de silici monocristal·lí que permetran generar una potència de 757 kW de potència pic i 678 kW de potència nominal.
 
La planta, que ocupa una superfície de 7.000 metres quadrats, generarà 877.000 kWh anuals que aniran a parar a la xarxa elèctrica, una energia equivalent al consum elèctric anual d’unes 240 famílies catalanes i que suposa un estalvi de 351 tones anuals de CO2 en emissions a l’atmosfera.
 
El president de la Generalitat arribarà a la planta a les 10.30 hores de demà, dissabte, 6 de juny. Acompanyat de l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, rebrà les explicacions tècniques del director tècnic d’IPAE, Ton Fumadó. A l’acte intervindran el conseller d’IPAE S.L., Antoni Fumadó, i l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, i el clourà el president amb un parlament. Després d’un breu refrigeri, el president es traslladarà al Centre Àgora Masia Bach de Sant Esteve Sesrovires, on realitzarà una visita.
 
Nota: Per motius de seguretat, no es podrà pujar a la coberta de la nau industrial, on es troben les plaques fotovoltaiques, però es facilitaran imatges aèries de la planta als mitjans interessats.

10:30|.c/ Galileo, 7-9. |Sant Esteve Sesrovires (El Baix Llobregat)

El president de la Generalitat, José Montilla, visita la Planta d’Energia Fotovoltaica de Can Estella a Sant Esteve Sesrovires.