Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Maria Bigordà Puig

query_builder   8 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Maria Bigordà Puig

L'acte de lliurament tindrà lloc demà a la Llar Caixa de Terrassa on viu l'homenatjada
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a Barcelona, Josep Gonzalez-Cambray, lliurarà demà al matí la Medalla Centenària a Maria Bigordà Puig. L’acte es farà a la Llar Caixa de Terrassa on hi viu l’homenatjada En la celebració també estarà acompanyada per representants de l’Ajuntament, de l’obra social de Caixa Terrassa i per l’alcalde d’Ullastrell, Jaume Rodó, població on va néixer Maria Bigordà.
 
Maria Bigordà va néixer a Ullastrell el 7 de juny de 1909. Amb 17 anys es va casar amb Delfí Valls i junts van muntar una botiga de queviures a Terrassa, on hi va treballar fins a la jubilació. L’any 1989 es va quedar vídua i tres anys després, tot i conservar força bé les seves facultats, va ingressar voluntàriament a la Llar. Actualment, és una de les persones més antigues i més estimades del centre.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional hi poden accedir totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

11:00|.Llar Caixa Terrassa (av. Abat Marcet, 8) |Terrassa (El Vallès Occidental)

El director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a Barcelona, Josep Gonzalez-Cambray, lliurarà la medalla centenària a Maria Bigordà Puig, nascuda a Ullastrell el 7 de juny de 1909.