El vicepresident del Govern presideix l'acte de celebració dels 650 anys del naixement de la Generalitat de Catalunya a Toluges

query_builder   2 juliol 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El vicepresident del Govern presideix l'acte de celebració dels 650 anys del naixement de la Generalitat de Catalunya a Toluges

També es commemoren els 350 anys del Tractat dels Pirineus
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, presidirà demà divendres, 3 de juliol, l’acte de celebració dels 650 anys del naixement de la Generalitat de Catalunya i la commemoració dels 350 anys del Tractat dels Pirineus a Toluges, al Rosselló. També hi assistiran la directora general d’Acció Departamental, Margarida Aritzeta, i el director de la Casa de Perpinyà, Jordi Fernández Cuadrench.
 
A les 17.30 hores el vicepresident del Govern arribarà a l’Ajuntament de Toluges i mantindrà una breu reunió amb l’alcalde, Louis Caseilles. Posteriorment es traslladarà a la sala de plens del consistori, on rebrà la Medalla de la Vila.
 
Tot seguit, a les 17.45 hores, Josep-Lluís Carod-Rovira anirà al Camp de Maig, on es realitzarà una ofrena floral en el lloc on es va constituir l’Assemblea de Pau i Treva l’any 1027.
 
A les 18.00 hores, el vicepresident del Govern es traslladarà al Centre Cultural El Mil·lenari, on es descobrirà una placa commemorativa dels 350 anys del Tractat dels Pirineus. Tot seguit, presidirà l’acte de celebració dels 650 anys del naixement de la Generalitat de Catalunya. Hi haurà parlaments de l’alcalde de Toluges, Louis Caseilles, del president del Consell General dels Pirineus Orientals, Christian Bourquin i del vicepresident del Govern.
 
Durant l’acte, l'historiador Joan Peytaví- Deixona, professor de la Universitat de Perpinyà i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, farà una breu evocació de la història comuna dels catalans.  La celebració comptarà amb l'acompanyament musical del pianista nord-català Jordi Bitlloch, que interpretarà algunes peces del repertori tradicional català arranjades per Frederic Mompou.
 

18:00|.Centre Cultural El Mil·lenari. Av.Lavoisier| (Rosselló)

Celebració dels 650 anys del naixement de la Generalitat de Catalunya  i 350 aniversari del Tractat dels Pirineus a Toluges