Acció Social constitueix la Comissió de Seguiment del Pla de gestió i usos dels temps

query_builder   7 juliol 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social constitueix la Comissió de Seguiment del Pla de gestió i usos dels temps

La Comissió té per objectiu implicar els agents socials i econòmics i la societat al voltant de la gestió i usos dels temps a Catalunya
La Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social, Carme Porta, presidirà, el proper dimecres 8 de juliol, la constitució de la Comissió Permanent de Seguiment del Pla Estratègic Sobre els Usos i la Gestió dels temps a la vida quotidiana.
 
La Comissió Permanent de Seguiment del Pla és l’òrgan que fa la valoració de les accions que ha endegat el Govern i les propostes ciutadanes dels Consells de participació.   
Aquest espai de diàleg està format pels agents implicats en generar polítiques de millora dels usos dels temps i compta amb la participació dels agents econòmics i socials, la patronal,  les federacions municipalistes i altres entitats de la societat.
 
A la trobada del dimecres hi estan convocats CCOO, UGT, PIMEC, la Federació de Municipis, l’Associació Catalana de Municipis i diverses federacions d’entitats, entre d’altres.
En l’ordre del dia es tractarà la constitució de la Comissió, les aportacions del procés participatiu engegat a Tarragona i la presentació del grup de participació virtual de l’e-Catalunya.
 
El Pla Estratègic d’Usos i Gestió dels Temps a la vida quotidiana 2008-2018 és un pla integral i transversal, impulsat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania, amb la participació de tot el Govern de la Generalitat. Aquest pla promou  mesures i accions a favor d’un nou equilibri entre els diferents temps de vida de les persones. Tanmateix, perquè els canvis en la cultura dels temps siguin efectius, han d’anar acompanyats de la complicitat de la ciutadania, per això s’han constituït espais de participació, per consensuar propostes de millora dels usos i la gestió del temps.

11:30|.Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania (av. Paral·lel, 52)|Barcelona (El Barcelonès)

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, presidirà la constitució de la Comissió Permanent de Seguiment del Pla d’usos i gestió del temps.