l'Agència Catalana del Consum (ACC) inicia una campanya d'inspecció sobre etiquetatge en col·laboració amb inspectors de consum francesos

query_builder   8 juliol 2009 00:00

event_note Nota de premsa

l'Agència Catalana del Consum (ACC) inicia una campanya d'inspecció sobre etiquetatge en col·laboració amb inspectors de consum francesos

El cap de la Secció de Consum a Girona de l'ACC, Joan Surós, es desplaçarà dijous a Figueres per a seguir les tasques d'inspecció
L'Agència Catalana del Consum (ACC) inicia aquesta setmana una actuació conjunta amb els inspectors de consum francesos que té com a objectiu de comprovar l’etiquetatge de productes frescos, concretament la carn de boví, el peix, la fruita i hortalisses. Avui , dia 7 de juliol, comença l’actuació a França i el dia 9 a la zona de Figueres.
 
Aquesta actuació de control s’emmarca en la campanya que està duent a terme aquest any l’ACC en relació amb l’etiquetatge d’aquests productes a tot el territori de Catalunya. Entre els aspectes que es fixen a la normativa en matèria d’etiquetatge, i que tenen caràcter obligatori tant a França com a Catalunya, cal esmentar la identificació del producte, l’origen i la indicació del preu per unitat de mesura. Aquestes dades es consideren tanmateix essencials als efectes d’informar correctament els consumidors sobre les característiques dels productes exposats a la venda, independement del format comercial (des de les grans superfícies fins als petits establiments) i de la presentació del producte (envasat o sense envasar).
 
L’ACC ja ha realitzat anteriorment actuacions conjuntes de control de mercat amb el Departament de la Competència, el Consum i la Repressió dels Fraus del Ministeri d’Economia frànces, entitat que te les competències en aquesta matèria en el país veí. Així, entre el gener i el març de 2008 es va fer una campanya de control de les condicions de venda, de lloguer i de reparacions de material destinat a la pràctica de l’esquí (botes, fixacions, esquis, pals cascs i ulleres de sol) a les botigues de les estacions de Font Romeu i Les Angles, a França, i a Vallter 2000  i a La Molina.
També l’estiu de 2007, els inspectors francesos i els catalans varen treballar als establiments de la zona costanera de Roses (Girona) i a la costa del sud-est francès en una actuació coordinada per a detectar articles de platja i d’ajuda a la flotació potencialment perillosos. Les actuacions inspectores es varen centrar en comprovar que certs articles aquàtics, anomenats “d’ajut a la flotació”, complien la normativa i els requisits exigibles des del punt de vista de la informació i la seguretat dels consumidors. S’incloien dins d’aquest grup les armilles, bombolletes, suros i d’altres articles que van subjectes al cos humà per tal de mantenir la flotació a l’aigua.
 
Durant aquest any s’incrementaran les actuacions de col·laboració entre l’ACC i la DGCCRF, ja que a la propera tardor es farà una altra actuació relacionada amb el control de la seguretat de les joguines. La voluntat tant de l’ACC com de la DGCCRF és mantenir aquest nivell de col·laboració i d’actuacions conjuntes en els propers anys per tal d’assegurar un nivell homogeni de seguretat i compliment de les normes de consum a totes dues bandes de la frontera.
 
 

11:00|.Supermercat Bonpreu (c. Llançà, cantonada Joan Tutau)|Figueres (L' Alt Empordà)

El cap de la Secció de Consum a Girona de l’Agència Catalana del Consum, Joan Surós, es desplaçarà a Figueres amb motiu de la campanya d'inspecció per comprovar l'etiquetatge dels productes frescos a diversos establiments comercials. L'actuació es fa conjuntament entre inspectors francesos i catalans per assegurar el compliment de la normativa a totes dues bandes de la frontera.