El conseller Saura presenta la inversió en memòria històrica a l'Alt Pirineu i Aran i Lleida i visita alguns dels projectes més destacats

query_builder   8 juliol 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Saura presenta la inversió en memòria històrica a l'Alt Pirineu i Aran i Lleida i visita alguns dels projectes més destacats

Demà dijous, 9 de juliol, a les 10.00 h, a Ribera de Cardós (Pallars Sobirà)
El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presentarà demà (10 h) a Ribera de Cardós (Pallars Sobirà) els ajuts atorgats a projectes de recuperació de la memòria històrica a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, les demarcacions més actives en aquest àmbit. Saura farà la presentació al Pallars perquè és la comarca catalana amb més projectes en marxa per a la recuperació de vestigis de la guerra. La major part de la inversió d'aquest any va destinada a la recuperació de rutes i espais de memòria (búnquers, trinxeres, fosses..) i a centres d'interpretació com el que ja funciona a Sort i els que es projecten a Cervera o la Pobla de Segur. Aquest vespre, el conseller presentarà els ajuts d'aquest any a alcaldes, entitats i representants del Consell Comarcal del Pallars Sobirà en una trobada a Esterri d'Àneu.
Visita a Ribera de Cardós i Sort
Demà, a les 10 h, el conseller visitarà Ribera de Cardós per conèixer el projecte del punt d'informació de la Guerra Civil a la Vall de Cardós i l'itinerari pels búnquers que envolten el poble. A les 10 h, el conseller es reunirà amb l'alcalde, Llorenç Sánchez, a l'ajuntament, i a les 10.15 h sortiran en cotxe per visitar alguns dels búnquers de la Línia de Defensa dels Pirineus que, a partir del 8 d'agost, estaran senyalitzats i s'integraran en la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya. El primer búnquer que visitarà és al costat de la carretera de Ribera cap al municipi de Surri. El segon és a peu de carretera, a la sortida del poble de Ribera de Cardós en direcció a Tavascan. Després (11h), el conseller i l'alcalde visitaran junts el futur punt d'informació de la guerra i la postguerra, instal·lat a l'edifici de l'antic ajuntament de Ribera. Un cop allà, el conseller Saura atendrà els mitjans i presentarà els ajuts a projectes de memòria històrica a les demarcacions de l'Alt Pirineu i Aran i LLeida.
A les 19.15 h, el conseller es reunirà amb l'alcalde de Sort, Agustí López, a l'ajuntament de la capital del Pallars Sobirà. Després es desplaçaran a la Presó-Museu El Camí de la Llibertat per conèixer el projecte d'ampliació que prepara el consistori i que recuperarà l'antiga presó de dones.
Inauguració de l'exposició "Visados para la libertad"
A les 20h, el conseller Saura inaugurarà l'exposició "Visados para la libertad. Diplomáticos españoles ante el holocausto", instal·lada des de dijous i fins al 31 de juliol a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà (Camí de la Cabanera s/n). La mostra, promoguda pel Ministeri d'Afers Exteriors i Casa Sefarad, vol donar a conéixer la tasca humanitària d'alguns diplomàtics espanyols que van ajudar molts jueus a fugir de l'ocupació nazi travessant els Pirineus. Intervindran en l'acte d'inauguració el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Xavier Ribera; l'alcalde de Sort, Agustí López; el director general de Casa Sefarad, Diego de Ojeda, i el conseller Saura.
Al llarg de la seva visita al Pallars Sobirà, el conseller també visitarà el Parc de Bombers i la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sort.
TEMA: PRESENTACIÓ DELS AJUTS A PROJECTES DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA A LLEIDA I L'ALT PIRINEU I ARAN i VISITA A L'ITINERARI HISTÒRIC PELS BÚNQUERS DE RIBERA DE CARDÓS I AL PUNT D'INFORMACIÓ SOBRE LA GUERRA I LA POSTGUERRA A LA VALL DE CARDÓS
DIAA: DIJOUS 9 DE JULIOL DE 2009
HORA: 10.00 H Arribada a l'ajuntament
11h Atenció als mitjans a l'edifici de l'antic ajuntament
LLOC: AJUNTAMENT DE RIBERA DE CARDÓS. Camí Comunidor s/n
TEMA: INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ "Visados para la libertad. Diplomáticos españoles ante el holocausto"
DIA: DIJOUS 9 DE JULIOL DE 2009
HORA: 20.00 H
LLOC: Oficina de Turisme del Pallars Sobirà, Camí de la Cabanera, s/n. Sort
Per a més informació, podeu contactar amb el gabinet de comunicació del DIREP: 93 552 61 08

10:00|.Ajuntament de Ribera de Cardó (Camí Comunidor, s/n)|Vall de Cardós (El Pallars Sobirà)

El conseller d'Interior, Relacions Internacionals i Participació, Joan Saura, presentarà la inversió en memòria històrica a l'Alt Pirineu i Aran i Lleida, i visitarà alguns dels projectes més destacats.