El president Montilla lliurarà demà les Medalles i Plaques al treball President Macià en reconeixement als mèrits laborals a 22 persones i 7 empreses

query_builder   27 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El president Montilla lliurarà demà les Medalles i Plaques al treball President Macià en reconeixement als mèrits laborals a 22 persones i 7 empreses

Els guardons són un reconeixement als treballadors i les empreses que han destacat per la dedicació i l'esperit d'iniciativa en el treball
El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat de la consellera de Treball, Mar Serna, lliurarà demà divendres, 28 de novembre, les Medalles i Plaques al treball President Macià a 22 persones i 7 empreses, amb l’objectiu de reconèixer les seves trajectòries i mèrits laborals. L’acte tindrà lloc a les 18.00 hores al saló Contractacions de la Llotja de Mar.
Durant l’acte hi haurà parlaments de la consellera de Treball i de la geòloga i política Carmina Virgili, que parlarà en nom dels guardonats i guardonades.El discurs del presidentMontillaclourà l’acte. Durant el lliurament de les plaques i medalles es projectarà un vídeo resum de cada un dels guardonats. En acabar, es farà la foto de família a l’escenari. 
Les plaques i medalles al treball President Macià volen recompensar tant a treballadors i treballadores com a empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana.
Aquells mitjans que necessitin fotografies de l’acte podran descarregar-les, a partir de dues hores després d’acabar l’acte, a la següent pàgina web: http://www.gencat.cat/especial/medalles_macia

Medalles al treball President Macià
Els guardonats amb la Medalla al treball President Macià són els següents:
. Emiliano Astudillo Domènech.- Metge. Per una trajectòria laboral marcada per l’esforç, la professionalitat i el rigor i per la seva tasca social a la Fundació Tutelar Shalom, des d’on exerceix la tutela de persones amb discapacitat.
· Ramon Bagó Agulló.- Empresari del sector turístic i polític. Per la seva tasca en la promoció de Catalunya com a destí turístic i la seva capacitat de lideratge, que el van dur a impulsar la creació de la cooperativa de Serveis Mancomunats d’Hostaleria i Similars Societat Cooperativa (SERHS).
· Francesc Casares Potau.- Advocat. Per la seva defensa dels drets dels treballadors i treballadores i per la seva implicació en la lluita pels drets humans des de l’Associació per a les Nacions Unides i la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans.
· Maria Asunción (Totón) Comella Noé.- Dissenyadora i empresària. Per la seva aportació al sector tèxtil amb la utilització del teixit lycra-cotó en la moda de bany i la posterior creació de la marca TCN.
· Joaquim Fondecaba Vidal.-  Pescador. Per la seva defensa dels interessos de les confraries de pescadors durant més de 30 anys, guanyant-se l’estima i el respecte del sector pesquer català.
· Agustí Forner Roé.- Sindicalista i ex diputat. Per combinar al llarg de tota la seva carrera la vida professional amb una intensa activitat sindical que li ha permès donar a conèixer i promoure la cultura cooperativa a les Terres de l’Ebre. 
· Joan Gamundi Vila.- Pèrit agrícola. Pels seus esforços per estudiar i millorar el sector agrari i la seva passió per transmetre el seu coneixement a més de 1.500 pagesos.
· Teresa Gil Fortuny.- Cuinera. Per la seva capacitat de treball que combina amb tasques de voluntària a la presó de Lleida i donant suport a persones malaltes.
· Dionisio Gracia Fajardo.- Taxista. Per la seva capacitat de diàleg i negociació i pel seu esforç per a millorar, regular i dignificar la professió de taxista.
· Enric Guitón Ribelles.- Enginyer Industrial i catedràtic. Per la rectitud i el compromís que han marcat la seva trajectòria a la Universitat Politècnica de Catalunya i que li han permès compaginar les seves funcions i responsabilitats als càrrecs universitaris amb la fidelitat a la tasca sindical.
· Anna Lizarán Merlos.- Actriu i directora. Pel seu treball com a actriu i pel seu esforç per impulsar el teatre català, primer a “Els Comediants” i més tard al Teatre Lliure.
· Lluís Llongueras Batlle.- Perruquer, estilista i empresari. Per la seva visió de la perruqueria i la seva voluntat d’innovació que han contribuït a canviar i modernitzar tot el sector.
· Joan Antoni Marcè Prats.- Comptable. En reconeixement a la seva honestedat en el compliment del deure i la seva fidelitat vers l’empresa Newark Group International, on hi ha treballat durant 50 anys.
· Joan Fausto Martí Casadellà.- Constructor i empresari. Per la seva dedicació i constància en la feina al llarg de tota la seva vida professional i la seva capacitat emprenedora, que ha suposat la pervivència en el temps de l’empresa familiar, que enguany celebra el 175è aniversari.
· Pilar Mercadé Nubiola.- Farmacèutica. Per la seva empatia amb els problemes del Casc Antic de Barcelona, que  l’han portada a promoure diferents projectes de caràcter social per tal de poder donar resposta a les necessitats del seu entorn.
· Mary Nash.- Catedràtica d’Història Contemporània. Per la defensa de la igualtat de drets entre l’home i la dona a través dels seus estudis i investigacions i per la seva tasca de promoció de la figura femenina com a mediadora en els processos de pau.  
· Antònia Pascual Moreno.- Sindicalista. Per la seva tasca per millorar l’ocupació a Catalunya, fomentant la formació contínua dels treballadors i treballadores des de les files de Comissions Obreres de Catalunya.
· Enric Querol Marimon.- Empresari. En reconeixement a una llarga carrera en l’àmbit empresarial i laboral directament lligada amb l’associacionisme empresarial de la petita i mitjana empresa a Catalunya.
· Diosdado Rebollo Calleja.- Obrer industrial. Per la seva feina com a obrer a la Hispano Olivetti que ha compaginat amb una activa vida sindical i una profunda implicació per a millorar el barri de la Trinitat Nova.
· Maria Dolors Renau Manen.- Psicòloga i pedagoga. En reconeixement a la seva carrera, que ha contribuït a millorar l’educació dels infants i la igualtat entre els ciutadans, des del seus càrrecs a la Diputació de Barcelona i al Partit Socialista de Catalunya.
· Rosa Romeu Tarragona.- Assistent social. Per la seva contribució a la professionalització de l’assistència social i la seva tasca com a coordinadora i assessora de diferents grups d’atenció social.
· Carmina Virgili Rodón.- Geòloga i política. En reconeixement a la seva tasca com a investigadora i docent en el camp de les ciències naturals i el seu treball com a secretària d’estat d’Universitats i Investigació durant el primer govern de Felipe González.
Plaques al treball President Macià
Les institucions i empreses guardonades amb les plaques President Macià són les següents:
. Associació Ampans.- Atenció a persones amb disminució psíquica. Per la seva tasca en l’àmbit de la responsabilitat social empresarial, que l’ha portat a establir un ferm compromís per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb disminució psíquica.
· Borges, SA.-  Empresa alimentària. Per la seva promoció de les polítiques d’igualtat d’oportunitats en el treball, impulsant la participació de les dones en els òrgans de direcció i establint mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.
· Celler Capçanes i Secció de Crèdit, SCCL.- Cooperativa viticultora. Per les seves polítiques de responsabilitat social empresarial, duent a terme la tasca de divulgació de l’esforç de tot un poble abocat a la producció de vi.
· Croda Ibèrica, SA.- Empresa fabricant de productes químics. Per la seva efectiva integració de la política de prevenció de riscos laborals i pel seu compromís de convertir-se en una empresa modèlica en matèria de seguretat i salut en el treball.
· Escorxador Frigorífic Avinyó, SA.- Escorxador. En reconeixement a la seva política pionera en el seu sector pel que fa a la prevenció de riscos laborals i la seguretat i salut en el treball.
· Euromadi Ibèrica, SA.- Central de compres. En l’àmbit del foment de la creació d’empreses i la ocupació de qualitat, per la seva aposta continuada per millorar la formació dels seus associats, innovant i incorporant les noves tecnologies en els processos d’ensenyament.
· Universitat Politècnica de Catalunya.- Docència i investigació. En l’àmbit de la igualtat d’oportunitats en el treball, en reconeixement al disseny i execució d’un pla d’igualtat que contempla mesures per incorporar les dones a carreres tecnològiques i per promoure la presència femenina en els òrgans de decisió acadèmics.

18:00|.Casa de la Llotja de Mar (Passeig d'Isabel II, 1) |Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat de la consellera de Treball, Mar Serna, lliurarà les Medalles i Plaques al treball President Macià a 22 persones i 7 empreses, amb l’objectiu de reconèixer les seves trajectòries i mèrits laborals.