La Delegació del Govern a Madrid i la Fundació Rafael Campalans presentaran el llibre "15-J. ELS SOCIALISTES DE CATALUNYA I LES ELECCIONS DEL 15/JUNY/1977"

query_builder   15 octubre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

La Delegació del Govern a Madrid i la Fundació Rafael Campalans presentaran el llibre "15-J. ELS SOCIALISTES DE CATALUNYA I LES ELECCIONS DEL 15/JUNY/1977"

El proper dimecres, 17 d'octubre de 2007, a les 19:30 h, tindrà lloc a Blanquerna, el Centre Cultural de la Delegació de la Generalitat a Madrid (C/ Alcalá, 44) la presentació del llibre.
En aquest acte organitzat per la Delegació del Govern a Madrid i la Fundació Rafael Campalans intervindran: Isidre Molas, senador i president de la Fundació Rafael Campalans; Gabriel Colomé, director del Centre d'Estudis d'Opinió; Salvador Clotas, director de la Fundació Pablo Iglesias i Joan Fuster, historiador i responsable d'un dels capítols del catàleg. La Fundació Rafael Campalans va voler commemorar el 30è aniversari de la celebració de les primeres eleccions democràtiques del 15 de juny de 1977 amb una exposició sobre el significat històric d'aquella elecció en el marc de la història del socialisme català. L'exposició, inaugurada a Barcelona el 18 de juny de 2007, es veu completada amb aquesta publicació que inclou cinc articles que analitzen els fets històrics que van rodejar l'elecció, imatges de cartells electorals i instants de la campanya, i un annex documental que ens serveix per entendre millor la singularitat del moment. Com indica el senador Isidre Molas a la presentació d'aquest catàleg, els articles segueixen l'estructura en blocs de l'exposició i han estat escrits per cinc grans coneixedors de la història del socialisme català: Joan Fuster Sobrepere, comissari de l'exposició i coordinador de la publicació, Gabriel Colomé, director del Centre d'Estudis d'Opinió, Josep Maria Sòria, periodista de La Vanguardia, Joan Marcet, director de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials, i Jaume Sobrequés, director del Museu d'Història de Catalunya. Amb aquestes contribucions, que analitzen la importància històrica del Pacte d'abril, la singularitat de la campanya electoral, les conseqüències del resultat en la configuració del mapa polític català i el paper dels socialistes catalans en la creació de l'Assemblea de Parlamentaris i el restabliment de la Generalitat, volem oferir una lectura del significat del 15-J en la història dels socialistes catalans.

19:30|.BLANQUERNA Centre Cultural C/ Alcalá, 44 Madrid| ()

La Delegació del Govern a Madrid i la Fundació Rafael Campalans presentaran el llibre "15-J. ELS SOCIALISTES DE CATALUNYA I LES ELECCIONS DEL 15/JUNY/1977".