El Govern celebra demà el Dia Mundial de l'Activitat Física amb una caminada a la Universitat Autònoma de Barcelona

query_builder   5 abril 2011 12:51

event_note Nota de premsa

El Govern celebra demà el Dia Mundial de l'Activitat Física amb una caminada a la Universitat Autònoma de Barcelona

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el director general de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Plasència, representaran demà el Govern en la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, l’acte central del qual consistirà en una caminada saludable pel campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra (Barcelona).

A les 13.30 hores, la rectora de la UAB, Ana Ripoll; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona; i el director general de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Plasència, donaran la benvinguda als participants des de la plaça Civicia del campus. La sortida de la caminada tindrà lloc a les 13.45 hores, al costat de les pistes de tennis del SAF (eix central). Es tracta d’un recorregut pels circuits de natura del campus de la UAB de cinc quilòmetres de llargada, obert a la comunitat universitària i a ciutadans de poblacions veïnes com Cerdanyola del Vallès.
 
El Servei d'Activitat Física (SAF) de la UAB, organitza la caminada en el marc dels actes del seu 25è aniversari. Paral·lelament, la Universitat Autònoma de Barcelona organitzarà durant tot el dia altres activitats saludables per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física, com la gimcana 'Què fas de festa?', la presència d'estands informatius sobre sexualitat i drogues i per promocionar la donació de sang, un mercat de material esportiu i de muntanya de segona mà, una exhibició de boccia (esport per a persones amb discapacitat, reconegut com a esport paralímpic), un taller d'exercicis abdominals o les 25 hores d'esport a la UAB.
 
El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), promogut des de fa 2 anys per la Secretaria General de l’Esport i el Departament de Salut, ha impulsat per segon any consecutiu la celebració a Catalunya del Dia Mundial de l’Activitat Física el proper 6 d'abril de 2011 o qualsevol dia comprès entre el 4 i el 10 d'abril.
 
La celebració mobilitzarà Ajuntaments, clubs i entitats diverses de tot el país, que organitzaran activitats per a totes les edats per difondre el missatge: “Acumula 30 minuts d'activitat física cada dia”. Fins al moment, ja s’han comptabilitzat uns 120 esdeveniments que tindran lloc en aquest periode. L’any passat 38.890 persones i 175 entitats van participar activament en la celebració. El Dia Mundial de l'Activitat Física es va començar a celebrar el 6 d'abril de 2002 a Sâo Paulo (Brasil), gràcies a l'impuls d'Agita Mundo (xarxa mundial per a la promoció de l'activitat física). Agita Mundo és una organització independent a la qual l'Organització Mundial de la Salut (OMS) dóna tot el seu suport i la qualifica com a essencial en la lluita contra el sedentarisme.
 

13:30|.Campus UAB (pl. Cívica)|Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental)

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, participaran en la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, l’acte central del qual consistirà en una caminada saludable al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.