El conseller Llena presenta, dimecres, les recomanacions i suggerències Debatdevi: El futur del vi a Catalunya, a Vilafranca del Penedès

query_builder   24 febrer 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Llena presenta, dimecres, les recomanacions i suggerències Debatdevi: El futur del vi a Catalunya, a Vilafranca del Penedès

Les accions són fruit de més de nou mesos de debats presencials i online amb l'objectiu de millorar la presència del vi català a Catalunya
El proper 25 de febrer, a les 12:00 hores, al Museu del Vi (VINSEUM) de Vilafranca del Penedès es donaran a conèixer, en roda de premsa, les recomanacions i suggerències de Debatdevi:El futur del vi a Catalunya, a càrrec del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena. També assistirà el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Joan Aguado, l’alcade de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, i Josep Colomer, president de Caixa Penedès.
 
Les recomanacions i suggerències de debatdevi són fruit de més de nou mesos de jornades de debat presencials i on-line entre experts, representants del sector del vi, empresaris, viticultors i enòlegs en base a cinc temes clau pel sector del vi: Nous consumidors i nous hàbits de consum; Qualitat; Comercialització; Estratègies i Instruments de Promoció, i Vi i Territori. La base documental de debatdevi va ser l’estudi Nielsen encarregat per l’INCAVI l’any 2007 on es posava de manifest la poca presència relativa dels vins catalans en els hàbits de consum, el reconeixement per part del consumidor que a Catalunya es produeixen vins de qualitat i la voluntat expressada per part del sector de què cal potenciar els vins catalans.
 
Debatdevi ha comptat amb les intervencions de més de 45 experts i més de 300 persones implicades per tal de donar forma a les suggerències, idees i recomanacions de debatdevi.
 
Ja a la tarda, a les 16:00 hores, al Fòrum Berger i Balaguer, a Vilafranca del Penedès, diferents empresaris del vi, enòlegs, periodistes i representants de botigues especialitzades presentaran aquestes iniciatives debatdevi en un acte on s’espera la presència de més de 150 persones del sector vitivinícola català.
 
Els periodistes i mitjans gràfics que ho desitgin també podran assistir a l’acte “Idees i Suggerències Debatdevi”, a partir de les 16:00 hores, al Fòrum Berger i Balaguer de Caixa Penedès (s’adjunta programa)
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Roda de premsa de presentació de les Idees, Suggerències i Recomanacions de Debatdevi
DIA:
Dimecres, 25 de febrer de 2009
HORA:
12:00 hores
LLOC:
VINSEUM, Museu del Vi de Vilafranca del Penedès
Plaça Jaume I
Vilafranca del Penedès
 
 
23 de febrer de 2009
 
* S’adjunta el programa de la jornada

Programa
 
DEBATDEVI: Idees i recomanacions pel Futur del Vi a Catalunya
25 de febrer de 2009 – Fòrum Berger i Balaguer de Caixa Penedès
Rambla Nostra Senyora, 6, Vilafranca del Penedès
 
16:00 – Inici de l’acte, conduït pel periodista Toni Orensanz.
Benvinguda a càrrec del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, Josep Colomer, president de Caixa Penedès, i Marcel Esteve, alcalde de Vilafranca del Penedès.
16:30 – Com s’han extret les propostes i suggerències de debatdevi? a càrrec dels representants de les jornades presencials: Steven Tolliver, de Manfatta Comunication; Àlex Duran, de Loft Wine, Sr. Toni Massanès, director Fundació Alícia i Sr. Oriol Miralbell, de la Universitat Oberta de Catalunya
17:00 - Idees, suggerències i propostes Debatdevi
COMERCIALITZACIÓ, a càrrec de Josep Lluís Bonet de Freixenet
-         “Impuls a la formació en gestió i comercialització. L’Escola d’Espiells, centre de negocis del vi a Catalunya”, a càrrec de Xavier Cepero, del Celler Espelt
-         “Reconeixement de la figura del Botiguer Seleccionador de vins”,`a càrrec de Jordi Grau, de Vins i Licors Grau
NOUS CONSUMIDORS, NOUS HÀBITS DE CONSUM, a càrrec de Josep Maria Albet, del celler Albet i Noya
-         “Més presència dels vins catalans a internet: creació del portal VADEVI”, a càrrec de Joan Nebot, crític de vins.
-         “Creació del Centre de Divulgació del Vi a Barcelona, dirigit principalment a estrangers”, a càrrec de Manel Casanovas, de Turisme de Barcelona
17:50 – Pausa cafè al Casal de Vilafranca
18:30 – Idees suggerències i propostes Debatdevi
QUALITAT, a càrrec d’Oriol Guevara, de l’Associació Catalana d’Enòlegs
-         “Potenciar i promocionar les varietats autòctones de Catalunya com a bandera dels nostres vins”, a càrrec de Valentí Roqueta, de la DO Pla de Bages; i Carles Andreu, de la DO Conca de Barberà
-         “Exemple de la recerca i la transferència de tecnologia: programa CENIT sobre canvi climàtic i vinya”, a càrrec de Miquel A. Torres, de Bodegues Torres
VI i TERRITORI, a càrrec de Tomàs Cusiné del Celler Tomàs Cusiné
-         “Creació del Consell Català del Turisme i el Vi”, a càrrec d’Ignasi de Delàs, director de Turisme de Catalunya
-         “Major implicació del Consell Regulador i del sector del vi en el seu territori”, a càrrec de Jaume Descarrega, de la DO Terra Alta
INSTRUMENTS i ESTRATÈGIES PER A LA COMERCIALITZACIÓ, a càrrec de Francesc Blanch de la Cooperativa de Capçanes
-         Creació d’un consorci públic/privat per a la promoció del vi català, a càrrec de Joan Aguado, director general de l’INCAVI
 
19:30 - Debatdevi continua com a centre d’intercanvi d’experiències i coneixements del sector del vi, a càrrec de Genís Roca, soci director de Roca Salvatella Net Strategies.
 
19:50 - Cloenda a càrrec del director general de l’INCAVI, Joan Aguado
 
 

12:00|.Museu del Vi de Vilafranca del Penedès (pl. Jaume I)|Vilafranca del Penedès (L' Alt Penedès)

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, presidirà la roda de premsa de presentació de les conclusions de Debatdevi. L'acompanyarà la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel.