El conseller Llena i el Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, presideixen la inauguració oficial de Barcelona Degusta 2009

query_builder   5 març 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Llena i el Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, presideixen la inauguració oficial de Barcelona Degusta 2009

El DAR participa a la fira amb un estand de Prodeca
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, acompanyats del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené, i del director general de Pesca i Acció Marítima, Martí Sans, presidiran demà, la inauguració oficial de Saló Barcelona Degusta 2009, que se celebrarà a la Fira de Barcelona (recinte Montjuïc) del 6 al 9 de març.  
 
Participació del DAR al saló Barcelona Degusta 2009
 
El DAR comptarà amb un espai, organitzat per Prodeca, on el consumidor podrà conèixer i degustar els productes que presentaran les 70 empreses i entitats catalanes participants. Amb aquest espai es vol contribuir a la millora del coneixement de les singularitats d’aquests productes entre el públic visitant, tant consumidors finals com professionals del sector de la gastronomia.
 
L’escenari principal serà una cuina aparador on es prepararan, en directe, propostes gastronòmiques emmarcades en el concepte “La Recepta Catalana. Sabors de qualitat, saludables i assequibles”.  Els plats, que es poden cuinar a casa, tenen com a ingredients productes amb distintiu de qualitat. Els assistents es podran emportar la recepta dels plats que es cuinaran durant la fira. Les degustacions estan previstes al migdia, de 13:00 hores a 15:30 hores. L’espai de cuina també es posarà a disposició de les empreses catalanes per presentar els seus productes.
 
També es preveu la participació del consumidor en la tria del lema que millor pot definir La Recepta Catalana, d’entre els que es proposen: productes catalans bons segurs i saludables, qualitat en versió original, la mesura del bon gust, l’origen és qualitat, la bona cuina de diari, de la terra al plat, un plaer senzill, gastronomia del coneixement, tradició i innovació, els sentits del gust. L’objectiu és conèixer la percepció del consumidor sobre la nostra gastronomia.
 
D’altra banda, també es posarà a l’abast del visitant informació sobre els productes amb distintiu de qualitat, i s’organitzaran diferents activitats, tastos i degustacions com a suport a la difusió de les produccions catalans de qualitat i de proximitat.
 
Programa d’activitats:
 
6 de març
 
11:30 Les diferents maneres d’elaborar xató, a càrrec de La Ruta del Xató
12:30 Presentació de Catalunyam!, a càrrec d’ASPACT
13:00 La Recepta Catalana. Sabors de qualitat, saludables i assequibles
            Cassola de carxofes del Prat, botifarra i Mongetes del Ganxet DOP
15:15 Degustació de codonyat, a càrrec de Valliser
15:45 Presentació i tast de la Gamba de Palamós, a càrrec de
16:45 Demostració entorn a la sal de gustos, líquida, gels de sal. Diferents            processos i receptes. A càrrec de Casanovas Catering Traiteur
17:40 Tast de vins, a càrrec de Celler Sabaté
18:20 La cuina de la sal: l’anxova, a càrrec de la Confraria de Pescadors de l’Escala
19:30 Tast de vins catalans a càrrec de l’Incavi
 
7 de març
 
11:30 La cuina amb pollastre, a càrrec de la IGP Pollastre del Prat
12:30 El fumet de peix, a càrrec de la Confraria de pescadors de Cambrils
13:00 La Recepta Catalana. Sabors de qualitat, saludables i assequibles
            Arròs del Delta de l’Ebre DOP caldós amb musclos
16:00 La cuina amb tonyina roja, a càrrec de Balfego & Balfego
17:15 Presentació i degustació. Els Formatges de Catalunya, a càrrec d’ACREFA
18:00 Tast de cervesa, a càrrec de la Companyia Cervesera del Montseny
19:15 El que cal saber del pa. Gremi de Flequers de Barcelona
20:00 Tast de vi, a càrrec de Giro Ribot
 
8 de març
 
11:30 Botifarra d’ou, una tradició gastronòmica, a càrrec de la Federació Catalana de  Carnissers i Cansaladers
12:30 Tast de vins catalans, a càrrec de l’Incavi
13:00 La Recepta Catalana. Sabors de qualitat, saludables i assequibles
Vedella del Pirineus Catalans IGP estofada amb xocolata, vi negre i cebetes
15:30 Presentació de la Pera de Lleida DOP, a càrrec del Consell Regulador
16:00 Degustació de fideuà i arròs, a càrrec d’El Perelol
17:00 El suquet de peix i les gambes de Barcelona, a càrrec de la Confraria de Pescadors de Barcelona i dels Armadors de Pesca de Catalunya
18:15 Tast d’olis, a càrrec de la DOP Oli Les Garrigues
19:00 La cuina amb carxofa, a càrrec del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat
 
9 de març
 
11:30 Tast de vins, a càrrec de Cal Parera
12:20 Coca de pa, a càrrec de Cal Mossèn
13:00 La Recepta Catalana. Sabors de qualitat, saludables i assequibles
Cuixa de xai Marca Q farcida de fines herbes amb salsa de rostit i puré de patates
 
 
 
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Inauguració del Saló Barcelona Degusta
DIA:
Divendres, 6 de març de 2008
HORA:
17:00 hores: Inauguració oficial
LLOC:
Fira de Barcelona
Recinte Monjuïc
Av. Mª Cristina s/n
Barcelona
 
 
5 de març de 2009
 
 
 
 
 
Annex:
 
Les empreses participants en l’espai Catalunya de Barcelona Degusta:
 
Acomont SCCL / Oli / Ulldecona (Montsià)
Acrefa / Formatges / Vic (Osona)
Agrícola i Secció de Credit Rodonya / Vi / Rodonya (Alt Camp)
Agusti Torrelló SA / Vi i cava / Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
Alpact – Associació Catalana de Productors Agraris Comerç/Barcelona (Barcelonès)
Angulas y Mariscos Roset S.L. / Fumats, peix / Deltebre (Baix Ebre)
Balfego & Balfego SL / Peix, tonyina / L'Ametlla de Mar (Baix Ebre)
Betara SL / Formatges / Perafita (Osona)
Bodegas Ca N'Estella S.L. / Vi / Barcelona (Barcelonès)
Bodegas Costers Del Sio / Vi / Balaguer (Noguera)
Bodegas Pinord / Vi / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Cal Mossèn - Forn de Pa / Pa / Folgueroles (Osona)
Cansaladeria Serrat / Embotits / Vic (Osona)
Carxofa Prat / Carxofa / El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)
Casa Graupera SL / Neules, galetes / Matarò (Maresme)
Casanovas Catering Traiteur S.L./ Sal / Barcelona (Barcelonès)
Castell d’Or SL/ Vi i cava / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Caves Cristina Colomer / Vi i cava / Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
Celler Buil & Giné / Vins / Falset (Priorat)
Celler Coop. Secció Sant Miquel / Vi / Batea (Terra Alta)
Celler Josep M Ferret SL/ Vi / Font-rubí (Alt Penedès)
Comercial Agroalimentària / Begudes, fruita seca / Reus (Baix Camp)
Comercial Grup Freixenet SA / Vi i cava / Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
Companyia Cervecera del Montseny / Cervesa / Seva (Osona)
Confraria de Pescadors de Cambrils / Peix / Cambrils (Baix Camp)
Confraria de Pescadors de L'Escala / Peix / L'Escala (Alt Empordà)
Confraria de Pescadors de Barcelona / Peix / Barcelona (Barcelonès)
Coop. Camp Foment Maialenc SCCL / Oli / Maials (Segrià)
Conserves Dani SAU / Conserves de peix / Vilassar de Mar (Maresme)
CR DO Terra Alta / Vi / Gandesa (Terra Alta)
CR DOP Arròs del Delta de l’Ebre / Arròs / Amposta (Montsià)
CR DOP Les Garrigues / Oli / Lleida (Segrià)
CR DOP Mongeta del Ganxet / Llegum / Sabadell (Vallès Occidental)
CR IGP Pollastre del Prat / Carn / El Prat del Llobregat (Baix Llobregat)
CR IGP Vedella dels Pirineus Catalans / Carn / La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
CR DOP Pera de Lleida / Fruita / Lleida (Segrià)
Crit d'Or / Fruita seca / Granollers (Vallès Oriental)
Ecoviand de Brugarolas / Carn Ecològica / Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental)
El Pererol / Paelles, fideuàs / Castellterçol (Vallès Oriental)
Embotits Casolans Ca La Gloria SL / Embotits / Balenyà (Osona)
Emilio Miró Salvat / Vi / Reus (Baix Camp)
Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers / Embotits / Barcelona (Barcelonès)
Finca Valldosera / Vi / Moià (Bages)
Gil Colell, Mami Taronges / Fruita seca / Alcanar (Montsià)
Giro Ribot SA / Vi i cava / Santa Fe del Penedès (Alt Penedès)
Gremi de Flequers de Barcelona / Pa / Barcelona (Barcelonès)
Integral Artesans / Eco / Mataró (Maresme)
Jané Ventura SA / Vi i cava / El Vendrell (Baix Penedès)
Joan Antoni Pestaña (Portucat) / Precuinats / Girona (Gironès)
Joan Raventós Rosell SL / Vi / Masquefa (Anoia)
Jordi Parera Barba / Vins tranquils / El Papiol (Baix Llobregat)
Jovani Vins SL (Cava Berdie) / Vi i cava / Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Llopart Alemany Jaume / Vi i cava / Font-rubí (Alt Penedès)
Massana Noya SL / Vi i cava / Sant Pau d'Ordal (Alt Penedès)
Medios Telem. Maset del Lleó / Vi i cava / Barcelona (Barcelonès)
Mel Viadiu SL / Mel / Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
Nova Gamma Gastronomia / Plats preparats / Mataró (Maresme)
OAPC Armadores de Pesca de Catalunya / Peix / Barcelona (Barcelonès)
OPP Ràpita / Peix / Sant Carles de la Ràpita (Montsià)
Reserva Mont-Ferrant / Vi i cava / Barcelona (Barcelonès)
Sabaté Mestre / Vi / La Vilella Baixa (Priorat)
SAT 1524 APROC Assoc. Prod. Oví i Cabrum / Xai / Bellcaire d'Urgell (Noguera)
Sellas Vilardell - Forn Mas Palou / Carquinyolis / Ripoll (Ripollès)
Sergi Colet / Vins / Pacs del Penedès / Alt Penedès)
Sigmat SA / Vi i cava / Alella (Maresme)
Ta-Tung Platos Precocinados / Plats preparats / L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)
Torelló Llopart SA / Vi i cava / Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
Tros de Sort SL / Formatges / Sort (Pallars Sobirà)
Valliser SL / Conserves de fruita / Lavern (Alt Penedès)
Vegetalia / Productes ecològics / Castellcir (Vallès Oriental)
Xoco-Ter SL / Xocolata / Manlleu (Osona)
 

17:00|.Fira de Barcelona. Recinte Montjuïc (av. Reina Mª Cristina, s/n)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, presidiran la inauguració oficial de Saló Barcelona Degusta 2009.