Llena i Baltasar inauguren la 16ª edició de BioCultura

query_builder   6 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Llena i Baltasar inauguren la 16ª edició de BioCultura

El DAR ha organitzat diferents xerrades sobre producció ecològica
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, acompanyats de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené, del director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Diaz, del director general de Prodeca, Fernando Bienert, i del director dels serveis territorials del DAR a Barcelona, Jaume Balagué, presidiran demà la inauguració de la 16ª edició de BioCultura i el Festival Ecològic de la Infància Mama Terra.
 
En el marc d’aqueta mostra, els responsables del DAR i de Medi Ambient es reuniran amb el cònsol general d’Holanda, Jan-Jaap van der Velde, en motiu de la presentació de les empreses holandeses en missió comercial a BioCultura. 
 
BioCultura és el saló de l’alimentació biològica/ecològica més important d’Espanya i un dels primers d’Europa. En l’edició d’enguany, s’espera la participació de més de 700 expositors i uns 80.000 visitants.
 
El DAR participa a BioCultura amb un estand on s’hi podrà trobar informació referent a la producció ecològica així com dels estudis que ofereix l’Escola de Capacitació Agrària de Manresa, centre que s’ha especialitzat en els ensenyaments de producció agrària ecològica i les energies renovables. En aquest estand també s’hi trobarà informació sobre el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). En el decurs de la fira, des del DAR s’han organitzat una sèrie xerrades i tastos. El programa és el següent:
 
Dijous, 7 de maig:
 
-          16:00 hores: Xerrada sobre Oportunitats formatives en producció ecològica de l’Escola de Capacitació Agrària de Manresa, a càrrec de Joana Amador, directora de l’ECA de Manresa.
 
-          18:00 hores: Xerrada sobre El tofu i seitan, a càrrec de Natursoy.
 
Divendres, 8 de maig:
 
-          11:00 hores: Xerrada Percepció i consum dels aliments ecològics, a càrrec d’Isidre Martínez, del Servei de Producció Agrícola del DAR.
 
-          12:00 hores: Xerrada Potencial de mercat dels aliments ecològics, a càrrec de Chema Gil, del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA).
-          13:00 hores: Xerrada sobre el Projecte RedBio, una xarxa d’experimentació, d’intercanvi i de transferència pel desenvolupament de l’agricultura ecològica i dels agricultors convencionals, a càrrec de Ricard Poch del Servei de Transferència Tecnològica del DAR.
 
 
-          16:00 hores: Com s’identifiquen els productes ecològics, a càrrec de Beatriz Ochoa, del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE)
 
-          18:00 hores: Xerrada Diagnosi del sector agropecuari carni ecològica a Catalunya, a càrrec de Lluís Vila del Servei de Producció Agrícola del DAR.
 
Dissabte, 9 de maig:
 
-          11:00 hores: Xerrada 10 anys de màster d’agricultura ecològica de la Universitat de Barcelona, a càrrec de F. Xavier Serra, director del Màster d’Agricultura Ecològica de la UB.
 
-          12:00 hores: Com s’identifiquen els productes ecològics, a càrrec de Carles Lalueza, del  Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE)
 
-          17:00 hores: La maleta pedagògica “De l’hort a casa”. Xerrada sobre com els centres educatius poden ensenyar als seus alumnes aspectes entorn a la producció ecològica, a càrrec de Josep Mª Mora, de l’Associació Vida Sana.
 
-          19:00 hores: Ecomenja, servei integral de menjadors amb 100% de producte ecològic. Xerrada sobre com les escoles poden integrar als seus menjadors el menú ecològic, a càrrec de Joan Maria Ribas, de l’Associació Ecomenja.
 
Diumenge, 10 de maig:
 
-          12:00 hores: Alternatives a la intolerància al gluten. Els fruits secs i els seus valors nutricionals, a càrrec de Virginia Terneiro, dietista amb el patrocini de Oleander Bio.
 
-          14:00 hores: Tast i presentació de productes. Associació de ramaders ecològics de les comarques de Girona.
 
-          17:00 hores: Xerrada La soja, una alternativa vegetal a càrrec de Natureco. SL.
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Inauguració de Biocultura i el Festival Ecològic de la Infància Mama Terra
DIA:
Dijous, 7 de maig de 2009
HORA:
13:00 hores
LLOC:
Palau Sant Jordi
Pg. Olímpic 5-7
Barcelona
 
 
6 de maig de 2009
 
 
 

13:00|.Palau Sant Jordi|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inauguraran la 16ª edició de Biocultura.