El president Montilla inaugurarà, demà, la nova residència d'AREMI a Lleida

query_builder   14 febrer 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El president Montilla inaugurarà, demà, la nova residència d'AREMI a Lleida

També inaugurarà el nou edifici d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova i la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida
El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà demà, divendres, dia 15 de febrer, la nova residència de l’Associació de Rehabilitació del Minusvàlid (AREMI) a Lleida. Durant la visita a la capital del Segrià, també inaugurarà el nou edifici d’Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova i la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida.

El cap de l’Executiu inaugurarà, a les 12.45 hores, la primera fase de la residència d’AREMI que consta de 26 places, amb habitacions dobles i individuals. A més, té espais generals com menjador/sales de convivència, sala de rehabilitació, infermeria i despatx, cuina-office, magatzem i vestuaris.

La residència s’ha construït en un solar que va ser cedit per l’Ajuntament de Lleida l’any 2001. El 2006, el consistori va cedir a l’associació una parcel·la contigua per destinar-la a instal·lacions. Quan s’hagi finalitzat la totalitat de les obres, la residència d’AREMI tindrà una capacitat de 60 places. El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha subvencionat una part de la primera fase de la residència. 
 
La Fundació Lleida Solidària, impulsada pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, ha dut a terme l’elaboració i la redacció del projecte constructiu de la Residència d’AREMI i ha coordinat l’equip d’industrials i lesdonacions de materials que han efectuat per a la construcció.
 
La riuada de Lleida, que es va produir el novembre de 1982, va fer desaparèixer el primitiu centre AREMI, situat al marge esquerra del riu Segre. Provisionalment, l’Administració de l’Estat va cedir a l’associació un edifici-xalet on van instal·lar el centre.
 
El cap de l’Executiu farà un recorregut per les noves instal·lacions acompanyat de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo. Posteriorment, el president Montilla farà un parlament.
 
A les 13.30 hores, el president inaugurarà el nou edifici d’Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova. L’equipament consta d’una superfície total de 2.240 metres quadrats, situats en un edifici de nova construcció annex a les antigues urgències de l’hospital, que seran reformades en la segona fase de les obres. La inversió total és de 8,2 milions d’euros i inclou el nou edifici i la reforma de les antigues urgències.
 
Després de visitar les noves instal·lacions acompanyat de la consellera de Salut, Marina Geli, el president català farà un discurs
 
Posteriorment, el cap del Govern participarà en un dinar organitzat per AREMI i Fundació Lleida Solidària on es vol fer un reconeixement als qui han col·laborat en la construcció de la nova residència. El dinar serà a porta tancada.
 
A la tarda, el president Montilla inaugurarà el nou edifici de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida, situat en el Campus de Cappont. La nova facultat, que és obra de l’arquitecte portuguès Alvaro Siza, té una superfície construïda de 6.660 metres quadrats i ha suposat una inversió de 13 milions d’euros.  
 
Després de visitar les noves instal·lacions acompanyat del rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, el president de la Generalitat farà un parlament.

Recordatori
Tema: Visita del president a Lleida
Dia: Divendres, 15 de febrer
Acte: Inauguracióla nova residència d’AREMI
Hora: 12.45 hores. Hi haurà un parlament del president.
Lloc: C/ Garraf, 17. Lleida
Acte: Inauguració de les Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova
Hora: 13.30 hores. Hi haurà un parlament del president.
Lloc: Avinguda Alcalde Rovira Roure, 80. Lleida
Acte: Inauguració de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida
Hora: 17.00 hores. Hi haurà un parlament del president.
Lloc: Campus Universitari de Cappont. (C/ Jaume II, s/n). Lleida.

12:45|.Residència AREMI (c. Garraf, 17)|Lleida (El Segrià)

El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà la nova residència de l’Associació de Rehabilitació del Minusvàlid (AREMI). El cap de l’Executiu farà un recorregut per les noves instal·lacions acompanyat de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo. Posteriorment, el president Montilla farà un parlament.