El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, visitarà demà l'estand d'Artesania Catalunya a la fira Alimentària

query_builder   10 març 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, visitarà demà l'estand d'Artesania Catalunya a la fira Alimentària

Un taller de ceràmica de Gratallops participa a l'estand
El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat de la directora general d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, visitarà demà l’estand d’Artesania Catalunya ”L’Artesania a taula” en el Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes- Alimentària que se celebra a Barcelona des d’avui i fins el proper divendres.
 
A  les 16.30 hores, després de visitar l’estand d’Artesania Catalunya, el conseller Josep Huguet, es desplaçarà a l’espai “L’Espanya dels 100 formatges” on presentarà les accions impulsades des d’Artesania Catalunya que es portaran a terme en  aquesta edició de la fira Alimentària.
 
“L’artesania a taula”
Per primer cop, Artesania Catalunya i la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) presenten un estand conjunt en el en el Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes- Alimentària,queacollirà la celebració, entre el 10 i  el 14 de març, nou tallers artesans de diferents especialitats vinculades a la gastronomia i la restauració. L’estand “L’artesania a taula”  ubicat en el sector Restaurama, reunirà una oferta de diferents estris artesans vinculats a la taula i a la cuina com per exemple productes tèxtils, de vidre de ceràmica i terrissa i estris de fusta per a la cuina i per aperitius.

L’estand aprofita les possibilitats que té l’artesania en la gastronomia i la restauració configurant l’escenari idoni per presentar les mostres individuals de treballs realitzats i les propostes dels tallers participants.

Aquest espai també acollirà el portal Gastroteca.cat, una iniciativa de la Direcció General de Comerç, que té com a objectiu promoure la comercialització dels productes agroalimentaris catalans de qualitat. El portal pretén posar a l’abast del consumidor i professionals del sector agroalimentari, del comerç i de la restauració una eina efectiva, dinàmica i interactiva per promoure la comercialització i el consum d’aquests productes de proximitat.

Artesania Catalunya participarà també en l’espai “L’Espanya dels 100 formatges” on cedirà productes d’algunes empreses expositores, com tovalles del CIRE, terrissa  de Graupera,  copes de vidre de La Verneda San Miguel i estris de fusta de Serra Quintana. A més els organitzadors d’aquest espai han realitzat una comanda de 3000 pinces d’un sol ús a l’empresa artesana Raver, expositora a l’estand d’artesania, per utilitzar en les seves activitats de degustació.

Relació de tallers artesans participants a l’estand:
Empresa
 Ofici artesà
Localitat
CERÀMIQUES GRAUPERA, SA
 Ceràmica
Breda
LLUÍS RIERA
 Ceràmica
Gratallops
MONTSE ZURILLA, SL
 Ceràmica
Besalú
RAVER
 Fusta
Capellades
SERRA QUINTANA, SA
 Fusta
Tortellà
TALLER BUGAMBILIA, SCP
 Ceràmica
Barcelona
LA VERNEDA SAN MIGUEL
 Vidre
Rubí
AGUADÉ CERÀMICA DISSENY, SL
 Ceràmica
Barcelona
CIRE
 Tèxtil
Barcelona

Amb l’estand “L’artesania a taula”, Artesania Catalunya té l’objectiu de buscar noves vies de comercialització per a l’artesania participant en fires específiques dedicades en aquest cas als restaurants  i establiments gastronòmics.

11:30|.Fira Alimentària. Espai 'L'Espanya dels 100 formatges'. Sector Intercarn (Pavelló 8. Fira Barcelona)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, inaugurarà l’estand d’Artesania Catalunya a la fira Alimentària.