Llena inaugura la 44 Fira de Primavera de Tremp i I Fira de l’Embotit del Pirineu

query_builder   9 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Llena inaugura la 44 Fira de Primavera de Tremp i I Fira de l’Embotit del Pirineu

Prèviament, presidirà la constitució de l’Associació Catalana de Xarcuters del Pirineu
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim, Llena, acompanyat del director dels Serveis Territorials del DAR al Pirineu i Aran, Josep Escales, presidirà demà la constitució de l’Associació Catalana de Xarcuters del Pirineu, que se celebrarà a les 11:00 hores, al saló de Plens de l’ajuntament de Tremp, i que comptarà amb la presència de l’alcalde i delegat del govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit.
 
L’atenció als mitjans de comunicació tindrà lloc en finalitzar aquest acte, al mateix consistori.
 
L’associació té entre els seus objectius la defensa, desenvolupament i promoció del producte originari del Pirineu, i en són socis fundadors xarcuters de la Cerdanya, els dos Pallars, l’Urgell, el Berguedà, i el Ripollès.
 
Posteriorment, a partir de les 12:00 hores, Llena inaugurarà la 44 Fira de Primavera de Tremp i primera Fira de l’Embotit del Pirineu, que se celebra fins diumenge.
 
El DAR hi participa mitjançant un estand institucional, organitzat per la seva empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA),  que ha comptat amb la col·laboració de les diferents direccions generals, dels Serveis Territorials de Lleida, i de l’Oficina Comarcal del Departament al Pallars Jussà.
 
En aquest estand, es donarà a conèixer les línies d’actuació del DAR i es farà difusió dels productes amb distintiu de qualitat IGP Vedella dels Pirineus, DOP Mantega de l'Alt Urgell-Cerdanya, DO Costers del Segre, DOP Torró d'Agramunt, i d’un mapa amb les Denominacions d’Origen i les Indicacions Geogràfiques Protegides de Catalunya. Alhora, s’informarà de la tasca del  Centre de Capacitació Agrària del Pallars i del Pla de Desenvolupament Rural, i es presentarà els llibres genealògics de l'ovella xisqueta i del cavall pirinenc.
 
Val a dir que l’edició d’enguany presenta un ampli programa d’actes, el plat fort dels quals és la primera Fira de l’Embotit del Pirineu, un nou espai on s’hi podrà trobar una mostra de productes tradicionals i típics del porc, i que comptarà amb la participació d’elaboradors de les comarques pirinenques. Dissabte al matí també se celebrarà dos concursos d’embotits, amb tres categories de premis i fins a 300 euros per al primer, i amb un jurat entre el qual figuren persones de reconegut prestigi en l’àmbit gastronòmic com el gastrònom Enric Canut, el director de la revista Descobrir Cuina, Josep Sucarrats, Carles Pérez de Rozas, i l’actor Carles Canut qui, a més, serà l’encarregat de fer el pregó de la Fira de l’Embotit del Pirineu, a les 19:00 hores demà, abans de l’entrega dels guardons.
 
El mercat artesanal del Pirineu concentrarà diumenge els actes i actuacions pels carrers del casc antic de Tremp, que s’iniciaran amb tallers com la lectura de contes en pallarès i l’espectacle de rondalles tradicionals. A més, durant tot el cap de setmana es podrà gaudir de la segona edició de la mostra gastronòmica, Sabors de Primavera.
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Constitució de l’Associació Catalana de Xarcuters del Pirineu
DIA:
Dissabte, 10 de maig de 2008
HORA:
11:00 hores: acte de constitució de l’esmentada entitat i atenció als mitjans de comunicació.
LLOC:
Ajuntament de Tremp
Plaça de la Creu, 1
ACTE:
Inauguració de la Fira de Primavera
HORA:
12:00 hores
LLOC:
Recinte firal
Tremp
 
09 de maig de 2008

12:00|.Recinte Firal|Tremp (El Pallars Jussà)

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim, Llena, inaugurarà la 44 Fira de Primavera de Tremp i primera Fira de l’Embotit del Pirineu, acompanyat del delegat del Governa l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit.