La consellera Carme Capdevila visita la Casa Asil Sant Andreu del Palomar de Barcelona

query_builder   27 desembre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

La consellera Carme Capdevila visita la Casa Asil Sant Andreu del Palomar de Barcelona

El centre, de fort arrelament al barri, té 160 places residencials i 40 de centre de dia per a gent gran. També té una escola amb 1.245 places per alumnes de tots el cicles
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, visitarà demà, a les 13h., la Casa Asil de Sant Andreu del Palomar de Barcelona. Després de saludar el president i el vicepresident de la junta del Patronat de la Fundació Privada Casa Asil de Sant Andreu de Palomar, la Consellera dinarà amb els residents de l'Asil i diversos membres del Patronat. En acabar farà un recorregut per les instal¿lacions del centre. La Casa Asil per a gent gran va ser fundada per la Congregació de Religioses de la Sagrada Família d'Urgell i està gestionada pel Patronat de la Fundació. La primera Casa Asil Sant Andreu del Palomar va crear-se l'any 1866 al Carrer Gran de Sant Andreu, i l'any 1868 es traslladava a un edifici propi, al carrer Agustí i Milà, on, després de nombroses d'adequacions i ampliacions, encara s'hi troba. L'any 1879, en uns locals annexes a l'Asil, s'hi obrí un Col¿legi, també amb fort arrelament al barri. Actualment, el centre per a gent gran consta d'una Llar-Residència per a 50 persones, més 110 places de Residència assistida i 40 places de centre de dia. El Col¿legi és un centre d'ensenyament concertat homologat, amb una capacitat de 1.245 places per alumnes de tots el cicles, fins al Batxillerat. Una característica destacada de la institució, i que pot ser un bon exemple de convivència intergeneracional, és el fet que l'asil i l'escola comparteixen alguns espais; així mateix els alumnes de cursos superiors acostumen a apadrinar un avi o àvia, i els propis alumnes i l'Associació de Mares i Pares celebren amb els ancians festes assenyalades, com són els Nadals, Reis, sant Jordi, etc.

13:00|.Casa Asil Sant Andreu del Palomar (c.Bartrina, 14)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, visitarà les instal·lacions de la Casa Asil Sant Andreu del Palomar.