Agenda de la visita del conseller Joan Saura a les Terres de l'Ebre

query_builder   23 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Agenda de la visita del conseller Joan Saura a les Terres de l'Ebre

Demà dijous 24 i divendres 25 de juliol
 
-Dijous 24 de juliol: 
  • A les 10:00 h, al Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre, el conseller Saura inaugurarà el Congrés internacional d’Història “La Batalla de l’Ebre. 70 anys després”. Després de la inauguració (10.30h aprox.) el conseller Saura atendrà els mitjans de comunicació
  • A les 12:00 h, a la seu dels Serveis Territorials del Departament a Tortosa, Saura, Boada i la directora dels Serveis Territorials, Pilar Andreu, presentaran en roda de premsa l'estat de les comissaries pel desplegament dels Mossos d’Esquadra i les inversions en parcs de bombers a les Terres de l’Ebre 
  • A les 20:30 h, el conseller inaugurarà l’escultura Flama Permanent  a Corbera d’Ebre, en el marc del 70è aniversari de la Batalla de l’Ebre
 
-Divendres 25 de juliol: 
  • A les 9:00 h, a la seu del Consell Comarcal, Joan Saura mantindrà una reunió amb els alcaldes del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i a les 10:00h, el conseller i el director general de Protecció Civil atendran els mitjans de comunicació 
  • A les 13:00 h, el conseller farà una ofrena floral a les víctimes de la Batalla de l’Ebre a la Cota 705 de la Serra de Pàndols 
  • A les 17:00 h, participarà, amb el president de la Generalitat, en la inauguració del Centre d’Interpretació 115 dies de Corbera d’Ebre 
 
Agenda del conseller Saura de dijous, 24 de juliol:
 
Commemoració del 70è aniversari de la Batalla de l’Ebre
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà demà dijous (10 h) el Congrés Internacional d’història sobre la Batalla de l’Ebre a Móra d’Ebre. Les jornades, que coincideixen amb el 70è aniversari de la batalla, reuneixen  historiadors de prestigi internacional, entitats memorialistes i testimonis per debatre els fets i les conseqüències de la Batalla de l’Ebre. L’acte d’inauguració comptarà amb la participació de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Josep Duran; el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i el president de Terra de Germanor i vicepresident de Terre de Fraternité, José Luís Gamero.
 
Dins el programa, destaca la intervenció de l’historiador i professor de la London School d’Economia i Ciència Política, Paul Preston, que pronunciarà una ponència sota el títol “Dues Espanyes, dues polítiques, dos esforços bèl·lics”. Altres noms destacats són el del professor de la Universitat Complutense de Madrid, Julio Aróstegui, i el del professor d’història de la Universitat del País Basc, Ricardo Miralles, que analitzarà “Les gestions internacionals de la República i la No Intervenció”.
 
Després de la inauguració (10.30h aprox.) el conseller Saura atendrà els mitjans
 
El congrés que comença dijous obrirà un seguit d’actes de commemoració del setantè aniversari de la Batalla de l’Ebre. El mateix dia 24 de juliol (20.30h), el conseller Saura, acompanat de l’alcalde de Corbera d’Ebre, Sebastià Frixach inaugurarà l’escultura Flama Permanent, un peveter col·locat al poble vell de Corbera d’Ebre en record dels veïns i veïnes que van patir els efectes de la guerra en aquella zona.
 
 
Presentació de l'estat de les comissaries pel desplegament dels Mossos d’Esquadra i les inversions en parcs de bombers a les Terres de l’Ebre
 
A les 12:00 hores, el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, el secretari general del Departament, Joan Boada, i la directora dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Pilar Andreu, presentaran l'estat de les comissaries pel desplegament dels Mossos d’Esquadra i les inversions en parcs de bombers a les Terres de l’Ebre, a la seu dels Serveis Terrirtorials del Departament a Tortosa.
 
Enguany amb el desplegament a Tarragona i les Terres de l’Ebre el dia 1 de novembre, els Mossos d’Esquadra culminaran un procés que es va iniciar l’any 1994 a la comarca d’Osona i ja tindran les competències en seguretat ciutadana i policia judicial de tot el territori català.
 
Durant la roda de premsa, el conseller i el secretari general avançaran també l’estat de les inversions en parcs de bombers i de l’últim lliurament de terminals de la xarxa RESCAT als municipis de les Terres de l’Ebre.
 
 
 
Agenda del conseller Saura de divendres, 25 de juliol:
 
Reunió amb els alcaldes del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, es reunirà, a les 9:00 hores, a la seu del Consell Comarcal, amb els alcaldes del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per parlar de diversos temes en matèria de Protecció Civil.
 
A la reunió, a la qual també hi assistirà el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora.
 
Al finalitzar la reunió, a les 10:00 hores, el conseller i el director atendran els mitjans de comunicació.
 
 
Inauguració Centre d’Interpretació de Corbera
 
Divendres 25 de juliol, dia en què es compliran 70 anys de l’inici de la batalla, el conseller Saura participarà (13 h) en la tradicional trobada i ofrena floral de supervivents de la Lleva del Biberó a la Cota 705 de la Serra de Pàndols. També hi participarà la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, M.Jesús Bono. A les 17 h, el president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller Joan Saura, inaugurarà el nou centre d’interpretació 115 Dies de Corbera d’Ebre.
 
Altres actes del Congrés de la Batalla de l’Ebre
 
Dissabte 26, el Congrés Internacional Batalla de l’Ebre tancarà les portes. M. Jesús Bono en presidirà la cloenda. Els actes commemoratius continuaran diumenge 27 de juliol. A les 10.30 h, se celebrarà un homenatge als lluitadors per la llibertat de les Brigades Internacionals i Combatents Republicans a Corbera d’Ebre. A les 12.30 h, es col·locaran sengles plaques commemoratives a les dues ribes de l’Ebre.
 
El 70è aniversari de la batalla donarà peu a altres activitats fins al pròxim mes de novembre (www.70aniversaribatallebre.org)
 
 
Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el gabinet de comunicació del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació:
93 483 01 48/ 93 552 61 08
 
 
 

10:00|.Teatre La Llanterna (c. Miquel Rojals, 1)|Móra d'Ebre (La Ribera d'Ebre)

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà el Congrés internacional d’Història “La Batalla de l’Ebre. 70 anys després”. Després de la inauguració, a les 10.30h aproximadament, el conseller atendrà els mitjans de comunicació.