El director general de Relacions Institucionals, Joan Auladell, participa en la trentena trobada anual de supervivents de la Lleva del Biberó

L'acte es farà diumenge, 29 de maig, a Camarasa (Noguera)

query_builder   27 maig 2011 13:28

event_note Nota de premsa

El director general de Relacions Institucionals, Joan Auladell, participa en la trentena trobada anual de supervivents de la Lleva del Biberó

L'acte es farà diumenge, 29 de maig, a Camarasa (Noguera)

El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Joan Auladell, participa aquest diumenge, 29 de maig, a Camarasa (Noguera), a la 30a. Trobada Nacional de Germanor de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41. A l’acte, organitzat per l’Agrupació de la Lleva del Biberó-41, participen també el president de l’entitat memorialista, Pere Godall, l’alcalde en funcions de Camarasa, Josep Vendrell, i el president en funcions del Consell Comarcal de la Noguera, Vicent Font. Acompanyarà Auladell l’historiador i tècnic del Memorial Democràtic Josep Calvet.

La trobada reuneix els membres de la Lleva del Biberó d’arreu de Catalunya amb la intenció de retre homenatge als companys morts i desapareguts durant la guerra civil. Així, la jornada començarà a les 11 hores al cementiri de Camarasa amb una ofrena floral per a tots els que van morir al front del Segre. Després, a les 12.30 hores, se celebrarà una missa a la parròquia de Camarasa. La cerimònia serà concelebrada pel rector de Camarasa i per Josep Llauradó, canonge honorari de la catedral de Barcelona i ell mateix antic soldat de la lleva del Biberó. Els actes de la jornada acabaran amb un dinar de germanor.

L’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 és una associació fundada el 1983 que agrupa els excombatents de la guerra civil espanyola pertanyents a la lleva republicana de 1941, coneguda popularment com la lleva del Biberó. Van integrar aquesta lleva uns 27.000 joves d'entre 17 i 18 anys que el 12 d’abril de 1938 van ser mobilitzats per la República i que tres mesos després van participar a la batalla de l’Ebre.

L’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, que el 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi, també integra soldats de la mateixa generació que van fer la guerra amb l'exèrcit franquista. L’associació organitza altres trobades, com la que el passat 16 d’abril es va celebrar a Vilassar de Dalt i la que el 25 de juliol organitza cada any al monument a la Pau que hi ha a la serra de Pàndols (Terra Alta).

11:00|.Cementiri de Camarasa|Camarasa (Noguera)

El director general de Relacions Institucionals, Joan Auladell, participarà en la trentena trobada anual de supervivents de la Lleva del Biberó.