El delegat del Govern a Madrid i l'alcalde de la Vall de Boí inauguraran l'exposició "La Vall de Boí, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat" al Centre Cultural Blanquerna

query_builder   6 juny 2011 13:39

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Madrid i l'alcalde de la Vall de Boí inauguraran l'exposició "La Vall de Boí, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat" al Centre Cultural Blanquerna

 
El proper dimecres 8 de juny, a les 19:30 hores, tindrà lloc al Centre Cultural Blanquerna (c/Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, la inauguració de l’exposició “La Vall de Boí, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat” que organitzen el Patronat de la Vall de Boí i el Centre del Romànic de la Vall de Boí.
 
A l’acte d’inauguració intervindrà l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada i el delegat del Govern a Madrid, Jordi Casas.
 
Aquesta mostra itinerant que ara arriba a Madrid fins el 15 de setembre, proposa un recorregut pels principals moments històrics de la Vall de Boí i del seu ric patrimoni cultural i natural. Es pot visitar al Centre Cultural Blanquerna de dilluns a divendres (de 10:30h a 21:30 h) i dissabtes (10:30h a 20:30h).
 
Algunes de les imatges més representatives de “La Vall de Boí, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat”, com l’església de Sant Climent de Taüll o el Parc Nacional d’Aigüestortes es poden veure des del carrer, ubicades als aparadors externs del Centre Cultural Blanquerna.
 
Un recorregut per la Vall de Boí
 
A finals de 2010 es va complir 10 anys de la declaració de Patrimoni de la Humanitat del conjunt romànic de la Vall de Boí. Per això, aquesta exposició itinerant “La Vall de Boí, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat” és una de les principals actuacions dels actes de promoció vinculats a la celebració d’aquest desè aniversari.
 
Es planteja com una mostra dels principals recursos patrimonials i naturals de la vall, amb l’objectiu de promocionar la Vall de Boí com a destí turístic de qualitat. És molt visual, amb imatges actuals i representatives de tota la vall, al voltant d’un eix vertebrador: els homes i dones de la vall que al llarg dels segles han preservat aquesta vall per a la humanitat.  

El recorregut s’inicia en el moment històric de la construcció de les esglésies, per fer a continuació un passeig pel temps fins arribar al moment present amb algunes referències al futur. Una sèrie de plafons tracten cadascun dels temes i moments històrics. Es distribueixen en quatre àmbits a destacar: Un llegat Mil·lenari (inclou quatre seccions: Els senyors d’Erill, Construir, Decorar, Moblar), Obrim la Vall al Món (La revalorització d’un passat històric i La llum del progrés); Una Vall per la Humanitat (L’entorn natural, Les tradicions i El turisme) i El nostre Futur.
 
L’exposició s’acompanya d’un audiovisual que sota el nom de “El futur de la vall” els nens que van néixer l’any 2000 (any de la declaració) fan un recorregut per la Vall de Boí, visitant els seus principals atractius i destacant el conjunt romànic.
 
Per a més informació:
www.ccblanquerna.cat  Telèfon:  91 524 10 00 / 02
-Centre Cultural Blanquerna – Noelia Carrillo- ncarrillo@gencat.cat
-Centre Romànic de la Vall de Boí -Cristina Castellà- cristinacastella@centreromanic.com

19:30|.Centre Cultural Blanquerna. Delegació del Govern a Madrid (c. Alcalà, 44)|Madrid (Comunitat de Madrid)

El delegat del Govern a Madrid, Jordi Casas, i l'alcalde de La Vall de Boí, Joan Peralada, inauguraran l’exposició “La Vall de Boí, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat”.