El president Artur Mas presentarà dilluns vinent l'ampliació de Reempresa, una iniciativa orientada a evitar el tancament d'empreses ja creades

query_builder   15 juliol 2011 15:02

event_note Nota de premsa

El president Artur Mas presentarà dilluns vinent l'ampliació de Reempresa, una iniciativa orientada a evitar el tancament d'empreses ja creades

 
  • Aquest projecte,  posat en marxa fa uns mesos per la patronal Cecot i la Fundació Cp’ac, compta amb el finançament de la Generalitat i el fons FEDER
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del president de la patronal Cecot, Antoni Abad, i del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, presentaran dilluns vinent, 18 de juliol, l’ampliació del projecte Reempresa, un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses, i que recentment ha estès la seva activitat a les principals capitals catalanes.
 
Aquest acte tindrà lloc a les 19.00 hores, a l’Auditori del Palau de la Generalitat, i comptarà també amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.
 
La presentació s’iniciarà amb una projecció d’un vídeo resum de la feina realitzada per Reempresa i una explicació del projecte per part del director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer. Tot seguit, prendran la paraula el conseller Mas-Colell i el president de la patronal Cecot. El president de la Generalitat clourà l’acte.
 
El Centre de Reempresa de Catalunya és una iniciativa pionera a Espanya que va començar les seves activitats el juny del 2010 i que operava fins ara només des de Barcelona i Terrassa. Es tracta d’un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un nou emprenedor –reemprenedor- pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat i fer-la créixer, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial i col·lectiu.
 
Segons dades de la Cecot, a Catalunya hi ha al voltant de 120.000 empreses i 258.000 treballadors que podrien estar involucrats en processos de reempresa en els propers 10 anys; així mateix, un 73% de les empreses que se cedeixen ho fan amb motiu de jubilació de la persona que hi ha al capdavant.
 
Aquest projecte va ser posat en marxa per la patronal Cecot i la Fundació Cp’ac (Promoció de l’Autoocupació de Catalunya) amb el cofinançament del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat i del Fons Social Europeu (FEDER).
 

19:00|.Auditori del Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del president de la patronal Cecot, Antoni Abad, i del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, presentaran l’ampliació del projecte Reempresa, un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses, i que recentment ha estès la seva activitat a les principals capitals catalanes. També hi serà present el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.