Demà dimecres, 27 de juliol de 2011, a les 10.30 hores, al Parc de Bombers de Balaguer

Demà es realitza un exercici de salvament aquàtic al pantà de Sant Llorenç de Montgai (Noguera)

query_builder   26 juliol 2011 13:24

event_note Nota de premsa

Demà dimecres, 27 de juliol de 2011, a les 10.30 hores, al Parc de Bombers de Balaguer

Demà es realitza un exercici de salvament aquàtic al pantà de Sant Llorenç de Montgai (Noguera)

L’objectiu és sensibilitzar la població sobre els riscos que representa la realització d’activitats d’esport i lleure en aigües interiors i proporcionar consells de seguretat bàsica
Demà dimecres, dia 27 de juliol, els Bombers de la Generalitat realitzaran un exercici de simulació de salvament aquàtic al pantà de Sant Llorenç de Montgai, a la comarca de la Noguera amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre els riscos que representa la realització d’activitats d’esport i lleure en aigües interiors i donar consells de seguretat bàsica.
 
L’exercici, que començarà a les 11.00 hores, consistirà en el rescat de dos piragüistes suposadament accidentats. Un d’ells serà rescatat en superfície i traslladat fins a terra on se li practicaran els primers auxilis. L’altre haurà desaparegut i es farà una recerca subaquàtica i serà rescatat després d’haver-se quedat atrapat.  
 
En les tasques de recerca i rescat hi participaran tres bombers de la unitat subaquàtica del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, que utilitzaran la barca de rescat subaquàtic, juntament amb un bomber guia acompanyat d’un gos rastrejador del Grup Caní de Recerca (GCR) així com també quatre bombers del parc de Balaguer, especialitzats en rescat aquàtic. 
 
En acabar l’exercici, es farà una atenció als mitjans per donar a conèixer els consells de seguretat bàsica a tenir en compte a l’hora de practicar el bany o activitats esportives en rius, barrancs, llacs, pantans, embassaments, canals o coves.
 
TEMA: Exercici de salvament aquàtic i consells de seguretat en aigües interiors
DIA:      Dimecres 27 de juliol
HORA: 10.30 hores
LLOC:   Parc de Bombers de Balaguer (Pla del Reial Sant Crist s/n)
 
Cerdanyola del Vallès, 26 de juliol de 2011
13.35hores