Marxa per la pau a Colòmbia i contra la violència de gènere amb el suport de la Generalitat

query_builder   23 novembre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

Marxa per la pau a Colòmbia i contra la violència de gènere amb el suport de la Generalitat

La Ruta Catalunya, organitzada per l'ONG Cooperacció, ha rebut el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat
El director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà diumenge, 25 de novembre, en l'acte Ruta Catalunya, la marxa simbòlica per denunciar la situació de violència que pateixen les dones colombianes a causa del conflicte armat. La marxa simbòlica, organitzada per Cooperacció, la Ruta Pacífica de Mujeres de Colombia i la Plataforma Catalana de Suport a la Ruta Pacífica, ha comptat amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat. La marxa es realitzarà a diferents localitats de Catalunya. A Barcelona, finalitzarà a la plaça Sant Jaume amb un acte organitzat per la Xarxa Catalana de Dones contra la Violència. La Ruta Catalunya es fa coincidir amb el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones i amb la mobilització organitzada a Rumichaca (Colòmbia) per denunciar la situació de vulnerabilitat que pateixen les famílies refugiades a la frontera amb l'Equador, víctimes de la guerra i la militarització. La Ruta Pacífica de Mujeres de Colombia és una xarxa de 350 organitzacions de dones que lluiten per una sortida negociada del conflicte armat colombià i denuncien la situació de les dones víctimes de la violència. Per la seva banda, la Plataforma Catalana de Suport a la Ruta Pacífica és una iniciativa impulsada principalment per Cooperacció, que va néixer l'any passat com a resultat d'uns tallers centrats en l'experiència de construcció de pau de la Ruta a la societat catalana. La Plataforma vol fomentar la cultura de pau i incrementar la consciència de la societat catalana davant els conflictes violents. L'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans és la unitat de la Generalitat encarregada de les polítiques públiques de promoció de la pau. Entre altres actuacions, l'Oficina va coorganitzar fa unes setmanes una conferència a càrrec del professor colombià i pare d'un sotsoficial segrestat fa deu anys per la guerrilla de les FARC, Gustavo Moncayo, conegut com el Caminant de la Pau. També ha impulsat la llei de creació de l'Institut Català Internacional per la Pau, que actualment es troba en tràmit parlamentari.

18:45|.Portal de la Pau (a l'inici de Les Rambles)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en l'acte Ruta Catalunya, la marxa simbòlica per denunciar la situació de violència que pateixen les dones colombianes a causa del conflicte armat.