La Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis de Parla Catalana presenten la guia

query_builder   25 gener 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis de Parla Catalana presenten la guia

És el segon llibre de la col·lecció Eines de Memòria, impulsada per la DG de Memòria Democràtica per donar suport als professors i investigadors en temes sobre la recuperació de la memòria democràtica
La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, presentarà demà, 26 de gener (10 h), la guia "Eines per a treballs de la memòria oral". El llibre l'han coeditat la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat i l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i l'ha coordinat la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. "Eines per a treballs de la memòria oral" és el segon volum de la col·lecció Eines de Memòria, impulsada per la DG de Memòria Democràtica. "Eines per a treballs de la memòria oral" és un material didàctic que estableix els paràmetres bàsics per a la recollida de testimonis en l'elaboració de treballs de recerca basats en entrevistes personals. La guia l'han realitzat Joan Corbalan i Maria Dolors Bernal amb la coordinació d'un grup de treball format per historiadors, arxivers i tècnics. El manual s'adreça a historiadors, centres d'estudi o instituts de secundària que vulguin fer un treball de recuperació de la memòria democràtica a partir de testimonis orals. En la presentació també intervindran els autors de la guia, M.Dolors Bernal i Joan Corbalan. Per la seva banda, l'historiador de la Universitat La Sapienza de Roma, Alessandro Portelli, parlarà de l'ús de l'entrevista en la història oral. Finalment, Joaquim Aloy, de Memoria.cat; Enric Saguer, de l'Associació d'Història Rural de les Comarques Gironines, i Lluís Úbeda, del departament de Fonts Orals de l'Arxiu Històric de Barcelona, presentaran les seves experiències de recuperació de la memòria oral.

10:00|.Institut d'Estudis Catalans (c. Carme, 47)|Barcelona (El Barcelonès)

La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, presentarà la guia "Eines per a treballs de la memòria oral".