El Departament de Governació i Administracions Públiques inicia a Tortosa unes jornades per presentar el nou FEDER 2007-2013

query_builder   29 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Governació i Administracions Públiques inicia a Tortosa unes jornades per presentar el nou FEDER 2007-2013

Aquesta primera jornada tindrà lloc a la seu de la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre el dimecres 1 d'octubre
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, realitza a Tortosa, el proper dimecres 1 d’octubre, la primera de les jornades per a difondre els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, el director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, i el director dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre, Carles Pasqual, atendran els mitjans de comunicació durant la pausa (d’11 a 11.30 hores).
 
Amb aquestes jornades, el departament vol explicar el nou programa operatiu que, enguany presenta canvis substancials respecte a les convocatòries anteriors pel que fa a la gestió, els objectius i els beneficiaris. L’objectiu d’aquestes jornades és que els ens locals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit.
 
Des de la Direcció General d’Administració Local, el Departament de Governació gestiona una part del fons FEDER de Catalunya adreçada al món local. El pressupost per Administracions locals en la nova convocatòria és de 166,19 milions d’euros, per abastir els eixos: d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement; de medi ambient i prevenció de riscos; de desenvolupament local i urbà; i d’assistència tècnica.
 
Pel que fa a la darrera convocatòria 2000-2006, el Departament de Governació i Administracions Públiques va destinar 9.306.630 milions d’euros a les Terres de l’Ebre. La construcció d’una zona de serveis a la Torre de l’Espanyol a la Ribera d’Ebre, el pavelló firal de Tortosa i les oficines de gestió i promoció del consell comarcal de la Ribera d’Ebre, són, entre d’altres, algunes de les obres que s’hi han dut a terme amb el FEDER.

11:00|.Delegació Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre. Palau Abària. Carrer de Montcada, 23.|Tortosa (El Baix Ebre)

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, realitza la primera de les jornades per a difondre els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).