El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Lleida una jornada per presentar el nou FEDER 2007-2013

query_builder   9 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Lleida una jornada per presentar el nou FEDER 2007-2013

25 municipis lleidatans que van ser exclosos del FEDER anterior ara poden optar a les ajudes per projectes de desenvolupament rural
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, farà a Lleida, divendres 10 d’octubre, la cinquena de les jornades que ha organitzat per difondre els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) 2007-2013. El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, el director dels Serveis Territorials a Lleida, Tomàs Pujol, i el subdirector general de cooperació local, Jordi Cots, atendran els mitjans de comunicació durant la pausa, a les 11 hores.
 
Amb aquestes jornades, el Departament vol explicar el nou programa operatiu que, enguany, presenta canvis substancials respecte de les convocatòries anteriors pel que fa a la gestió, els objectius i els beneficiaris. L’objectiu d’aquestes jornades és que els ens locals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit. Des de la Direcció General d’Administració Local, el Departament de Governació gestiona una part del fons FEDER de Catalunya adreçada al món local. El pressupost per a les administracions locals en la nova convocatòria és de 166,19 milions d’euros, per abastir els eixos: d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement; de medi ambient i prevenció de riscos; de desenvolupament local i urbà; i d’assistència tècnica.
 
Pel que fa a la darrera convocatòria FEDER 2000-2006 el Departament de Governació i Administracions Públiques va destinar 9.432.124,36 milions d’euros a la demarcació de Lleida. El pavelló firal a Agramunt, la rehabilitació del molí, el parc lúdic i el centre de recerca de Balaguer, la restauració de la muralla de Cervera, el pavelló Fira de l’Oli de Qualitat a les Borges Blanques, el recinte firal i zona d’exposicions a Ponts, la restauració del castell d’Os de Balaguer, la sala d’interpretació de la comarca de les Garrigues, l’observatori astronòmic del Montsec o el centre europeu d’empreses i innovació de Lleida, són, entre d’altres, algunes de les obres que s’han dut a terme amb fons FEDER.
 
En l’anterior període 2000-2006, tots els municipis del Pla d’Urgell i una bona colla de les comarques del Segrià i de l’Urgell van ser exclosos de les ajudes europees tenint en compte criteris de PIB per càpita, densitat de població o taxa d’atur.

10:00|.Fira de Lleida - Pavelló de Vidre (Saló de Congressos. Camps Elisis, s/n) |Lleida (El Segrià)

El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, presentarà les convocatòries del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) 2007-2013.