SOS Racisme analitza les eines jurídiques per combatre la xenofòbia a Europa amb el suport de la Generalitat

query_builder   21 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

SOS Racisme analitza les eines jurídiques per combatre la xenofòbia a Europa amb el suport de la Generalitat

Demà, 22 d'octubre, a les 9.30 h, el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà el seminari "El racisme i la xenofòbia a les societats democràtiques"
La trobada, que compta amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, reunirà juristes i professors de dret de l’Estat espanyol, Alemanya, Holanda i França
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà demà, 22 d’octubre de 2008 (9.30 h), el seminari “El racisme i la xenofòbia a les societats democràtiques: manifestacions i eines per combatre-les”, en les quals s’analitzaran les eines d’intervenció jurídica que es doten la UE i els països membres per combatre el racisme i la xenofòbia. També participaran en l’acte el rector de la UPF, José Juan Moreso, i la directora SOS Racisme Catalunya, Begoña Sánchez. El seminari l’ha organitzat SOS Racisme amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat (Dep. Interior, Relacions Institucionals i Participació).
 
L’objectiu de la jornada és analitzar l’aplicació que es fa les eines d'intervenció jurídica de la UE per combatre la xenofòbia i debatre sobre el paper dels centres d'internament per a estrangers. El seminari es desenvoluparà en tres eixos: comparativa de les legislacions europees per combatre el racisme i la xenofòbia, la denúncia del racisme per via judicial, i els Centres d'Internament a Europa.
 
Hi intervindran juristes i professors de dret penal de Granada, León, Àvila, Göttingen (Alemanya) i Amsterdam. Entre ells, destaca la participació del catedràtic de Dret Penal, Dret Processal, Dret comparat, Dret Penal Europeu i Internacional a la Universitat de Georg August de Göttingen (Alemanya), Kai Ambos. També es comptarà amb el magistrat de la Sala penal de l’Audiència provincial de Barcelona i coordinador pedagògic de l’àrea de Drets Humans i Ètica Policial de la EPC-Mossos d’Esquadra, Santi Vidal, i el jutge de menors d’Àvila, Luis Nieto, entre d’altres.
 
SOS Racisme Catalunya és una ONG que lluita des de fa dinou anys per la defensa dels drets humans des de l’acció antiracista. Reivindica l’eradicació completa del racisme i la xenofòbia en tots els àmbits de la societat i denuncia qualsevol vulneració de drets fonamentals.
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat és la unitat del govern que s’encarrega de les politiques públiques de promoció de la pau. Entre altres actuacions, l’Oficina dóna suport, a través d’una línia de subvencions anual, a activitats d’entitats sense afany de lucre per al foment de la cultura de la pau i dels drets humans.  
L’assistència és gratuïta però les places són limitades, per això cal reservar plaça per telèfon al número 93 3010597 o per correu electrònic a sosracisme@sosracisme.org. Podeu trobar el programa del seminari al web www.sosracisme.org

09:30|.Auditori Estació de França de la UPF (Pg/. Circumval·lació, 8)|Barcelona (El Barcelonès)

Seminari "El racisme i la xenofòbia a les societats democràtiques"