Jornades d'anàlisi de la participació d'Espanya a la guerra d'Afganistan

query_builder   24 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Jornades d'anàlisi de la participació d'Espanya a la guerra d'Afganistan

Dimarts, 28 d'octubre, a les 18 h, el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà les jornades a UPF
Les jornades “Què fa Espanya a l’Afganistan?”, que se celebraran els dies 28, 29 i 30 d’octubre, compta amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, inaugurarà dimarts, 28 d’octubre de 2008 (18 h), les jornades “Què fa Espanya a l’Afganistan?”, en què es debatrà sobre la participació espanyola en la guerra d’Afganistan. Les jornades les ha organitzat el Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat. També participarà en l’acte la vicepresidenta de Justícia i Pau i investigadora del Centre d’Estudis per a la Pau JM Delàs, Tica Font.
 
En les jornades, que se celebraran els dies 28, 29 i 30 d’octubre, s’analitzarà el rerefons i la legalitat de la guerra d’Afganistan. També es tractarà el paper que hi tenen les tropes espanyoles. Es dóna el cas que l’Estat espanyol ha gastat més de 1.100 milions d’euros en la intervenció militar a l’Afganistan.
 
Intervindran, entre d’altres, el diplomàtic de Nacions Unides, ex representant especial de la UE a l’Afganistan i ex cap de la missió especial de Nacions Unides a l’Afganistan, Francesc Vendrell, i la diputada al Parlament afganès, Malalay Joya. També es comptarà amb la participació del president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, així com els representants de les Comissions de Defensa de partits polítics.
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat és la unitat del govern que s’encarrega de les polítiques públiques de promoció de la cultura de la pau. Entre altres actuacions, l’Oficina dóna suport, a través d’una línia de subvencions anual, a activitats d’entitats sense afany de lucre per al foment de la cultura de la pau i dels drets humans. 
L’entrada a les jornades és gratuïta però es recomana fer la inscripció prèvia al Centre d’Estudis per a la Pau J.M.Delàs per telèfon (93 317 61 77) o per correu electrònic (delas@justiciaipau.org).
Trobareu el programa de les jornades al web http://www.justiciaipau.org/centredelas/docs/jornd_afgan.pdf

18:00|.Sala d'actes de l'edifici França de la UPF (Pg/. Circumval·lació, 8)|Barcelona (El Barcelonès)

Jornades sobre el paper d'Espanya a la guerra d'Afganistan