El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Vic una jornada per presentar el nou FEDER

query_builder   6 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza a Vic una jornada per presentar el nou FEDER

La jornada tindrà lloc a l'Edifici del Sucre de Vic dimarts, 7 d'octubre
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, farà a Vic, el dimarts dia 7 d’octubre, la tercera de les jornades que ha organitzat per difondre els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) 2007-2013. El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, el coordinador dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Antoni Cassassas, i el subdirector general de Cooperació Local, Jordi Cots, atendran els mitjans de comunicació durant la pausa, a les 11 hores.
 
Amb aquestes jornades, el Departament vol explicar el nou programa operatiu que, enguany, presenta canvis substancials respecte de les convocatòries anteriors pel que fa a la gestió, els objectius i els beneficiaris. L’objectiu de les jornades és que els ens locals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit. Des de la Direcció General d’Administració Local, el Departament de Governació gestiona una part del fons FEDER de Catalunya adreçada al món local. El pressupost per a les administracions locals en la nova convocatòria és de 166,19 milions d’euros, per abastir els eixos: d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement; de medi ambient i prevenció de riscos; de desenvolupament local i urbà; i d’assistència tècnica.
 
Pel que fa a la darrera convocatòria FEDER 2000-2006, el Departament de Governació i Administracions Públiques va destinar 31.928.889,02 milions d’euros a la Catalunya Central. La sala polivalent de Solsona, el centre d’interpretació de Berga, l’ampliació d’un centre de recursos tecnològics comunitari a Masquefa, la creació d’una xarxa integrada de telegestió de serveis al ciutadà a Callús, la restauració ambiental i museografia del parc prehistòric a Capellades, el centre de recerca a l’Escola Universitària politècnica d’Osona, a Vic, o l’adequació dels accessos al Centre d’Interpretació de Fumanya del Consorci de la Ruta Minera, són, entre d’altres, algunes de les obres que s’hi han dut a terme amb el FEDER.

10:00|.Edifici del Sucre-Auditori Marià Vila d'Abadal|Vic (Osona)

El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, presentarà la nova convocatòria del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER).