Creu Roja inaugura a Lleida l'exposició interactiva 'Camí cap a la pau' per la promoció d'una cultura de la pau

query_builder   11 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Creu Roja inaugura a Lleida l'exposició interactiva 'Camí cap a la pau' per la promoció d'una cultura de la pau

Dimecres, 12 de novembre, a les 11 h, el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en la inauguració de l'exposició "Camí cap a la pau. La transformació pacífica dels conflictes"
La mostra, que compta amb el suport de la Generalitat, té per objectiu sensibilitzar a la població sobre els conflictes armats al món i el paper que juga la societat en la seva transformació pacífica
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà demà, 12 de novembre (11 h), en la inauguració de l’exposició “Camí cap a la pau”, que mostra els diversos agents que intervenen en els conflictes armats i com poden afavorir la seva resolució de forma pacifica amb les seves accions i desicions. L’exposició l’ha organitzat Creu Roja Catalunya amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida.
 
La mostra, ubicada al carrer i dirigida a la societat en general, apropa els visitants al fenomen dels conflictes bèl·lics i les seves conseqüències. També participaran en la inauguració el president de Creu Roja Lleida, Mariano Gomà; el president de Creu Roja Catalunya, Josep Marquès, i un representant de l’Ajuntament de Lleida.
 
“Camí cap a la pau” mostra deu figures de mida natural que representen els diferents actors dels conflictes, com ara combatents, personal sanitari, civils, periodistes i infants. L’exposició proposa una reflexió al voltant de la importància del respecte dels drets humans i del Dret Internacional Humanitari per garantir i fomentar una cultura de la pau. L’espectador deixa de tenir un paper passiu i passa a interactuar seguint dinàmiques guiades. A més de la mostra, Creu Roja desenvoluparà activitats complementàries, com ara fòrums, guia d’orientacions didàctiques per a grups escolars i tallers de sensibilització sobre el rol de la societat civil en la transformació pacífica dels conflictes bèl·lics. A partir de gener, l’exposició itinerarà per municipis d’arreu de Catalunya.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat és la unitat del govern que s’encarrega de les politiques públiques de promoció de la pau. Entre altres actuacions, l’Oficina dóna suport, a través d’una línia de subvencions anual, a activitats d’entitats sense afany de lucre per al foment de la cultura de la pau i dels drets humans.
 

11:00|.Plaça Sant Joan, s/n|Lleida (El Segrià)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, participarà  en la inauguració de l’exposició “Camí cap a la pau”, que mostra els diversos agents que intervenen en els conflictes armats i com poden afavorir la seva resolució de forma pacifica amb les seves accions i decisions.