La Generalitat reuneix ONG per la pau i els drets humans a Girona per presentar-los nous recursos i intercanviar experiències

query_builder   24 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat reuneix ONG per la pau i els drets humans a Girona per presentar-los nous recursos i intercanviar experiències

Dimarts, 25 de novembre, a les 17.15 h, al Centre Cultural La Mercè de Girona
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat reunirà demà representants d’ONG que treballen per la cultura de la pau i el respecte als Drets Humans a Girona. La trobada té com a objectiu presentar tots els mecanismes de suport existents per a l’acció d’aquest tipus d’entitats. Després d’una introducció del director de l’Oficina, Xavier Badia, diversos representats de les diferents administracions presentaran els recursos i suports existents per a aquestes ONG.
 
Per part de l’Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, el seu representant presentarà els ajuts que convoca aquesta Oficina per a projectes de promoció de la pau i els drets humans impulsats per entitats, ajuntaments i consells comarcals. Representants de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo també presentaran els recursos que ofereixen.
 
Després, el director del CIDOB, Josep Ribera, analitzarà els reptes de les ONG en el segle XXI. Finalment, representants de la Coordinadora d’ONG solidàries de Girona, la Federació catalana d’ONG pels Drets Humans i la Federació d’ONG per la pau presentaran exemples de bones pràctiques en la promoció de la pau i els drets humans.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat és la unitat del govern que s’encarrega de les politiques públiques de promoció de la pau. Entre altres actuacions, l’Oficina dóna suport, a través d’una línia de subvencions anual, a activitats d’entitats sense afany de lucre per a l’organització de jornades i seminaris que contribueixin al foment de la cultura de la pau i dels drets humans.
 
La reunió serà a porta tancada però a l’inici hi haurà declaracions del director de l’Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, i es podran prendre imatges

17:15|.Centre Cultural la Mercè (c. Pujada de la Mercè, 12)|Girona (El Gironès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, presentarà a diferents representants d’ONG tots els mecanismes de suport existents per a l’acció d’aquest tipus d’entitats.